Hazai sztár

Bay Éva: „Karácsonyra rendbe jön a férjem”

Bay Éva és férje nehéz időszakon vannak túl a férfi júniusi balesete miatt, de a rájuk jellemző optimizmussal tekintenek a jövőbe.

Az ismert tévés és férje, Marczali ­László számára felemásra sikerült az idei nyár. Az egykori párbajtőr-bajnok még június elején, kerti munka közben egy flexszel súlyos sebet ejtett a jobb karján, mentő vitte kórházba. „Szerencsére már gyönyörűen javul a sebe, de a mutatóujját még nem tudja használni” – újságolja Éva.

„Úgy érezte, megfullad”

A hosszúra nyúlt rehabilitáció, ami még a mai napig sem ért véget, mindkettejüket megviselte. „Lacinál ráadásul poszttraumás stressz szindróma alakult ki, de érdekes módon nem közvetlenül azután, hogy megtörtént a baj, hanem csak nyár közepén, amikor már kezdett javulni az állapota, és kevesebbet járt kötözésre. Egyik napról a másikra fulladni kezdett. Nem tudott aludni, vagy ha el is nyomta az álom, öt perc múlva riadtan kelt fel, mert úgy érezte, nem kap levegőt. Eleinte azt hitte, hogy túl­klóroztuk a medencénket, és az okozza a tüneteket, de kiderült, lelki eredetű – sóhajt nagyot Éva. – Pedig nem egy ügyetlen ember, sőt! Máskor is csinált már ilyen munkát, ezúttal azonban egyik pillanatról a másikra kipattant a kezéből a szerszám, és hogy ne essen a fejére, a kezével hárította. Sajnos pont a jobb karja sérült meg, így kénytelen volt bal kézzel enni. Ez eleinte nem ment könnyen neki, de most már egész ügyes. Egy szó, mint száz, nehéz időszak áll mögöttünk, egyikünknek sem volt egyszerű megélni. De mára mindketten túltettük magunkat a történteken. Laci rendszeresen jár gyógytornára, remélhetőleg karácsonyra rendben lesz.”

„Nem rajongok az őszért”

A házaspár tehát túl van a nehezén, és sérülés ide vagy oda, aktívan töltik az idejüket. Méretes kertjükben pedig bőven akad tennivaló. „Nemrég szüreteltük le a rengeteg fügét. Egyik részéből lekvárt fogok készíteni, a másik feléből pedig Laci pálinkát főz majd. Ugyan sosem csinált még ezelőtt, de diópálinkát már készítettünk, fügéből sem lehet olyan bonyolult. Talán egy kis fűszer kell majd bele… Sajnos se barack, se cseresznye nem termett idén, egyedül a sombokromon lett némi bogyó, amiből szintén lekvárt főztem. Nem rajongok túlságosan az őszért, de kifejezetten élvezem, hogy hűvösebb az idő, a meleg gyakorta megvisel.”

Diópálinkát már készítettek, idén megpróbálkoznak a fügével is (Fotó: Smagpictures)

Hamarosan újra forgat

Éva és férje egy hamarosan induló műsorban is szerepelnek majd, igaz, a részletek még titkosak. Csupán annyit árult el, ebben a hónapban kezdődnek a forgatások. „Negyvenöt éve tűntem fel először a képernyőn, évtizedekig láthattak engem a nézők, így nem is igazán a képernyő hiányzik. Sokkal inkább az emberek, a társaság, akikkel mindig öröm volt a közös munka. Manapság is, ha érkezik tévés felkérés, igyekszem jól érezni magam, mert az jót tesz a lelkemnek.”

Velük mindig történik valami

A házaspár nem szerette volna, ha Marczali László sérülése teljesen rányomja bélyegét a nyarukra, így beiktattak egy horvátországi nyaralást is. De az sem telt izgalmak nélkül, hazafele az M7-es autópályán egy súlyos autóbalesetnek voltak szemtanúi…

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!