Címlapsztori

Nyertes Zsuzsa: „Végül a fogadalomtételnél tört el a mécses, a könnyeim lemosták a sminkemet”

Férjhez ment a színésznő és párja, Attila lánya. Zsuzsó és szerelme, Vince hatalmas próbatételt kaptak a nagy napra.

„Minden jó, ha a vége jó!” – így nyugtázza lánya esküvőjét Nyertes Zsuzsa, miután a kezdeti tervek, vágyak egy részét el kellett engedniük. Ezek azonban nem befolyásolták a násznép hangulatát, akik hajnali négy óráig ropták. A maga módján még a két dédnagymama is együtt bulizott a fiatalokkal.

Festék nélkül partizott

Nyertes Zsuzsa hetek óta esküvői lázban égett, talán jobban izgult a nagy esemény miatt, mint maga a menyasszony. A színésznő sohasem titkolta, hogy az érzelmei irányítják, ha pedig a lányáról és tíz hónapos unokájáról, Oliviáról van szó, akkor az érzelmei még inkább eluralkodnak rajta. Így fordulhatott elő, hogy a megjelenésére mindig sokat adó Zsuzsa smink nélkül adta férjhez a lányát. „Én már akkor meghatódtam, mikor Zsuzsót megláttam a menyasszonyi ruhájában, amit egyébként együtt álmodtunk meg Gévai Gabriella ruhatervezővel. Végül a fogadalomtételnél tört el a mécses, a könnyeim lemosták a sminkemet. Úgy döntöttem, nem is festem ki magam újra, mert tudtam, bármikor újra sírhatok – meséli az örömanya. A színésznő és párja, Attila már az esküvő előtti napon megérkezett a gyönyörű Balaton-parti városba, Zánkára, hogy segítsenek a helyszínek előkészítésében. – Kétszáz szál fehér rózsát és virágszirmokat vittünk magukkal. A terv az volt, hogy a szabadban, a fűben szépen elhelyezzük őket, és mellettük vonul majd az ifjú pár, de ebből semmi nem lett. Aznap elképesztő vihar csapott le a Balatonra, a hatalmas leandereket is úgy döntötte fel, mintha pillecukrok lettek volna. Én még ilyen zöldnek, haragosnak sosem láttam a Balatont. Végül a ceremóniára is a rendezvényházban került sor.”

Elmaradt a meglepetésműsor

A meteorológusok nem tévedtek, minden jelzésük megvalósult, és egyetlen egy óra kivételével – amikor kihasználták az időt a fotózkodásra – egész nap zuhogott az eső. „Rengeteg fiatal vendég volt, és ők nem csináltak gondot abból, hogy bizony volt, aki elázott. Zsuzsót szerencsére sikerült megmentenünk a víztől, még hajnalban is gyönyörű volt. „Sajnos Olivia előző nap megbetegedett, de szerencsére hamar jobban lett – sorolja a nehézségeket Zsuzsa. – Straub Dezsővel, akit én csak Deskének hívok, mert negyven éve a legjobb barátom, és Zsuzsó is nagyon szereti, egy műsorral készültünk, de végül lemondtuk róla.” Hogy pontosan mi is történt, azt Dezső meséli el. „Több vendég is Amerikából érkezett, mert a vőlegény korábban ott élt. A srác szívesen fordított volna nekünk bármit, na de hamar rájöttünk, hogy, mondjuk, egy Tóth Árpád-verset nem biztos, hogy élveztek volna. Programváltozást hajtottunk végre, és inkább az énekre szavaztunk. Azt kell mondjam, fantasztikus lagzi volt. Fiatalos és lendületes. A DJ mai slágereket játszott. A zene nem hasonlított a megszokott magyar csinnadrattához, de nagyon jó volt. Zsuzsó gyönyörű volt, a férje szerelmes, a kicsi édes, a dédnagyik pedig strapabíróak.”

Straub Dezsőt anya és lánya is nagyon szereti

Olívazöld ruhákban pompáztak

A menyasszonyt az örömapa vezette a szertartásvezető elé, két oldalon nyolc koszorúslány, Zsuzsó legjobb barátnői álltak. A lányok olívazöld ruhát viseltek, ahogy éjfél után, a hagyományoktól eltérően, Zsuzsó sem piros, hanem olívazöld menyecskeruhát öltött, és ez a szín a vőlegény öltözetén is visszaköszönt. Ez szimbolikus jelentéssel bírt, hiszen az ifjú pár tíz hónapos kislánya az Olivia nevet viseli. „A lányomék egyedül szerveztek mindent, csak a ruhákba volt beleszólásom, és átbeszélték velünk a menüt. Isteni volt a kaja, éjfél után töltött káposztát szolgáltak fel, egyébként modern és hagyományos ételek is kerültek a tányérokra. Öt esküvői torta volt, melyek tűzijáték kíséretében érkeztek meg. Zsuzsó barátnőjének az anyukája sütötte őket. „Egyik finomabb volt, mint a másik – sztorizgat a színésznő. – Szerencsére mindenki jól érezte magát, és amikor a vejem arcán láttam, mennyire szereti a lányom, megnyugodtam, hogy biztonságban tudhatom őt akkor is, mikor mi az apukájával már nem leszünk. Soha nem gondoltam volna, hogy egy gyerekkori barát lesz a lányom férje, de örülök, hogy a sors Vincét rendelte Zsuzsó mellé.”

Kiemelt kép és fotók: SaJu Cinematic 

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story nyári különszáma!

Kövess minket az Instagramon is!