Címlapsztori

Koholák Alexa elárulta, mi az igazság a „rejtélyes szekta” körüli pletykákból

Az egykori ÉNB szereplő és férje, Balázs fél éve külön élnek, de a spirituális tanácsadó központot továbbra is együtt vezetik.

Nem volt hetedhét országra szóló lakodalom, drága menyasszonyi ruha, vagyont érő gyűrű. Egyszerű, polgári esküvő keretében mondta ki a boldogító igent 2018 őszén Koholák Alexa és Farkas Balázs. Az esemény azonban így is nagy port kavart, hiszen a kapcsolatukkal két generáció, mi több, két világ találkozott és fonódott össze: egy akkor már ötvenes éveiben járó, spirituális központot vezető, négygyermekes, özvegy családapa és egy 25 éves vadóc realitysztár.

„Farkas maradok”

Alexa a miértekről eddig sehol sem beszélt, a Storynak azonban most megnyílt a válásukkal kapcsolatban. „Úgy érzem, Balázs már jóval előbb érezte, mint én, hogy a házasságunknak vége. Talán csak megszokásból, kényelemből nem lépett. Nem volt köztünk hangos szó, veszekedés, csak észrevettem, hogy már nincsenek közös programjaink, hogy egyikünk erre, másikunk arra fordulva alszik este, és hogy egyszerűen elmúlt a szerelem – kezdi Alexa, aki azt sem tagadja, hogy a nagy korkülönbség is probléma lett egy idő után. – Balázs nagyon le van nyugodva, én viszont megyek és törtetek előre. Máshol tartunk az életben, és ez nagyon kiütközött mostanra.” Alexa fél éve elköltözött a közös otthonukból, de a válást még egyikük sem kezdeményezte. „Én teljesen lezártam ezt a házasságot, a papírforma pedig egyikünket sem zavar. A nevemet is megtartom, Farkas Alexa maradok. Már mindenki így ismer.”

Az RTL napi sorozatában, az Éjjel-Nappal Budapestben állandó szereplő volt (Fotó: Schumy Csaba)

A munka továbbra is összeköti őket

Úgy látszik, szoros, baráti viszonyban maradtak, bár ezen Alexa azért pontosít. „Már nem hívjuk egymást mindennap. Eltávolodtunk az elmúlt időszakban. Inkább úgy fogalmaznék, egymás távoli, jó ismerősei lettünk.” A munka azonban továbbra is összeköti őket, hiszen Balázs spirituális tanácsadó központjának egyik vezetője Alexa. „Kérdés sem volt számunkra, hogy attól még, hogy a magánéletben külön utakon folytatjuk, a munka közös kapocs marad. Balázs a feje a központnak, én pedig azért felelek, hogy milyen új, spirituális programok kerüljenek bevezetésre. Nem lehetek elég hálás neki azért, amilyen pozitív életszemléletre tanított. A vele töltött öt évem a legmeghatározóbb időszak az egész eddigi életemben, és ezt sosem fogom elfelejteni.”

Az Éjjel-Nappal Budapest negyedik születés­napján Alexa vágta fel a tortát (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

És ha már a központ szóba került, Alexa tisztába teszi azokat a pletykákat is, amik szerint az intézményük egy rejtélyes szekta, ahol furcsa módon hölgytagok tucatja veszi fel Balázs vezetéknevét. „Tudtommal egyetlen lány volt rajtam, a feleségén kívül, aki felvette a Farkas nevet. Ennek okáról pedig röviden annyit mondanék, hogy Évi múltja teli volt nehézséggel, és megtalálva minket, új életet tudott kezdeni. Tiszteletből változtatott nevet. Semmilyen titok nincs itt, ha csak a testi-lelki gyógyulás nem valami misztérium.”

Jól megvan egyedül (Fotók: Archív)

Nyitott az újra

Noha Alexa azt vallja, egy életen át fejlődünk, és nincs olyan, hogy százszázalékosan jól vagyunk, saját magán úgy tapasztalja, most közel áll ahhoz, hogy kiegyensúlyozottnak érezze magát. A válás sem tette őt padlóra. „Én most semmi másra nem vágyom, csak élni akarok! Barátnőzni, utazni, bulizni. Előttem a nyár! – mondja boldogan, új férfi azonban még nincs a láthatáron. – Balázzsal ezt is őszintén megbeszéltük, hogy nyitott vagyok egy új szerelemre, de még egy randiig sem jutottam el. Őszintén szólva, nagyon jól megvagyok egyedül is. Mindenem megvan, és a munkám az első számú szerelmem. Úgyhogy elvárásom lesz, hogy ha jön valaki, az nyitott legyen a gondolkodásomra, a munkámra. Az se baj, ha egy ideig még senki sem kopogtat, de 30 évesen semmiről sem érzem magam lecsúszva. Édesanyám is 40 évesen szült engem. Az sem baj, ha ’csak’ lesz egy szuper kapcsolatom, nem feltétlenül gondolkozom gyerekben. Házasságban pedig jelenleg egyáltalán nem. Sőt most az érzem, eszem ágában sincs többet férjhez menni.”

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!