Címlapsztori

A mi kis falunk Svábja, Sarkadi Kiss János: „Csengével egy kis angyal érkezett a családunkba”

Sarkadi Kiss János a valóságban négy gyerek édesapja, aki most betekintést is enged a magánéletébe.

Sarkadi Kiss János már 25 éve a Kaposvári Csiky Gergely Színház művésze, végigjátszotta a drámairodalom remekeit, nemrég Aladdin történetét rendezte meg, és jelenleg a Csókos asszony bemutatójára készül. Közben pedig állandóan jelen van a képernyőn, hiszen az RTL két sikersorozatában is szerepel: A mi kis falunkban Svábot, a Gólkirályságban Csabit alakítja. Mindezek mellett azonban a legfontosabb feladatának azt tartja, hogy négy gyönyörű gyermek édesapja.

„Autóban alszom”

„Ahhoz, hogy minden működjön, kell egy csodálatos feleség. Amikor engem Budapestre vagy Pilisszentlélekre szólítanak a forgatások, ő cipeli a vállán a családi terheket. Ilyenkor nagyon sajnálom őt, mert ez bizony sok feladattal jár. Ezek a teendők ugyanis akkor, amikor otthon tudok lenni, megoszlanak közöttünk. Az évek alatt kidolgoztuk ezekre az időszakokra a megfelelő stratégiákat, és most már azért a fiúk is egyre nagyobbak, és tudnak segíteni a kisebbeknek. Azt kell mondanom, megnyugtató, hogy nélkülem is nagyon jól boldogulnak – mondja a színész. – Szükség is van erre, hiszen megesett már olyan is, hogy hajnali kettőkor indultam Esztergomba forgatni, de 11-kor már újra egy próbán voltam Kaposváron, és este pedig még előadásom is volt a színházban. Szerencsés vagyok, mert jól tudok autóban aludni. Természetesen nem én vezetek, hanem visznek a forgatásokra.”

Nem zavarja, hogy sorozatbéli karakterével azonosítják (Fotó: Archív)

Lányos apuka is lett

János felesége, Zsófia fagottművész és zenetanár, ezért aztán a gyerekek életét is átszövi a muzsika. „Minden fiú tanul valamilyen hangszeren: Csanád és Bernát zongoráznak, Donát pedig dobol. Az esti gyakorlás után aztán általában a kicsi lányunk, Csenge is előadja az aznapi kis zongoraleckéjét, bár ő még csak klimpírozik, de édesen énekli hozzá az oviban frissen tanult dalocskákat. Imád verset, mesét, mondókát mondani, és tényleg olyan az agya, mint a szivacs – meséli a négygyermekes apuka. – Csanád 13 éves lesz idén, kicsi korában ő is falta a verseket, imádta a zongorázást, most, a kamaszkor küszöbén ez kevésbé jellemző rá. De biztos vagyok benne, nem fogja elengedni a zenét, és később vissza fog hozzá találni. Még azt is el tudom képzelni, hogy zenekart alapít majd. A sport sem maradt ki az életéből, sokáig vízilabdázott. Bernát 10 éves, ő is zongorázik, abban a korban van, hogy szeret gyakorolni, rettentően szorgalmas, és megvan hozzá türelme is. Ő és az öccse, a 8 éves Donát Kaposváron fociznak is. Donát a sport mellett dobolni tanul, most lett elsős, tele van tudásszomjjal. Csenge márciusban lett hároméves. A nemek különbségéből adódik szerintem, hogy a fiúknak inkább az édesanyjukhoz való viszonya a meghatározó. Csenge most kezd leválni róla, és egyre jobban nyit felém. Hihetetlen öröm és áldás az életünkben ez a kislány. Vele egy kis angyal érkezett a családunkba, aki nyitott, kíváncsi és barátságos. Azt azért érzem, hogy az ő lelkében kicsit más helyet foglalok el. Jó megélni azt a bizalmat és érdeklődést, amit az irányomban mutat.”

Felesége hősiesen tartja a frontot otthon, míg ő dolgozik (Fotó: Archív)

„Kemény meló ez”

A mi kis falunk népszerűsége töretlen. „Hatalmas szeretet övez minket, bárhova megyünk. Ezt nagyon jó megélni. A gyerekeknek is érdekes, hiszen látják: apát mindenhol megismerik. Nem sokat szoktunk tévézni, de A mi kis falunkat ők is nézik, és szeretik is – jókat derülnek rajta. Azt látom, hogy el tudnak vonatkoztatni, és nem az apjukat látják a képernyőn, hanem Svábot – mondja a színész. – A Gólkirályságban pedig a fiúk még szerepet is kaptak. A két nagyobb a sorozatbéli két fiamat alakította, a kisebb pedig labdaszedő volt. Nagyon örültem ennek a lehetőségnek, mert meg szerettem volna mutatni nekik, hogy apa bizony nem szórakozni jár el otthonról. Forgatáson már korábban is voltak velem, de akkor csak a büfékocsinál ültek, én meg nem győztem fizetni a csokikat… Ezúttal azonban nekik is dolgozniuk kellett, és hamar rájöttek, milyen fárasztó tízszer-hússzor felvenni ugyanazt a jelenetet. Most már ők is tudják, milyen kemény meló ez.”

Kiemelt képek: RTL, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!