Címlapsztori

Berki Mazsi: „Ember legyen a talpán, aki ilyenkor kezelni tud egy nőt”

Karrier vagy család? Sok fiatal anyuka szembesül ezzel a nehéz kérdéssel, ahogyan a Sztárbox női könnyűsúlyú bajnoka is.

A Sztárbox egyik győzteseként tavaly még határozattan jelentette ki, hogy a nemzetközi versenyen is megméretteti magát. Ám az elmúlt hónapokban rájött, ez nem is olyan egyszerű… „Egy elég nagy döntés előtt állok, ugyanis azzal, hogy megnyertem a műsort, lehetőséget kaptam egy újabb versenyre, amit novemberben rendeznek majd, de még nem írtam alá a szerződést. Szeretnék indulni. Egyedül csak amiatt őrlődöm, hogy már pontosan tudom, mivel járna egy ilyen intenzív felkészülés. Kevesebbet látnám a kislányom, a családom, alig maradna időm a munkámra, igazából bármi másra. Értelemszerűen a párommal is kevesebb időt tudnék tölteni. Nos, ha őt kérdeznénk, belevágjak-e, megkockáztatom, hogy megpróbálna lebeszélni… Szó sincs arról, hogy ne támogatna, ha úgy döntök, ismét megmérettetem magam a ringben, de jogosan tartana az egésztől. Míg zajlott a Sztárbox, talán vele voltam a legtürelmetlenebb. Érzelmileg, lelkileg, mentálisan, fizikálisan is le voltam terhelve, emiatt kissé labilis is voltam. Ember legyen a talpán, aki tud kezelni ilyenkor egy nőt! Hol tele voltam önbizalommal, hogy ’jaj, engem nem kell félteni’, a következő pillanatban meg magam alatt voltam, és azt mondogattam, én erre képtelen vagyok…”

A Sztárboxban Kokóval (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Jobb formában vagyok, mint valaha”

A kislánya, Emma is érezte rajta, hogy frusztráltabb volt, mint máskor. „Őt persze igyekeztem megóvni attól, hogy lássa, anya néha-néha ki van bukva. És a legtöbb edzésre magammal vittem, ahogyan most is. Már a tudat, hogy ott volt velem, segített koncentrálni. Ez most is így van. Van, hogy napi háromszor edzem, tehát bokszolok, jógázom, este meg tekerek a szobabiciklin, mert csak így tudom levezetni a frusztráltságom. Közben azt is muszáj megemlítenem, hogy mennyit adott nekem ez a műsor, illetve az, hogy megnyertem. És azt is, hogy a boksz mennyit adott hozzá az életemhez. Még most is libabőrös leszek az emlékre. És jobb formában vagyok, mint valaha! Plusz azt érzem, hogy azok, akik eddig azzal bántottak, hogy semmit nem tettem le az asztalra, most kicsit elhallgattak. És talán olyanok is szép számmal vannak, aki kellemesen csalódtak bennem.”

Párjával és kislányával (Fotók: Archív)

Nem szégyell segítséget kérni

Az év elejét pihenéssel kezdte. A kislányával, a párjával és annak gyerekeivel elutaztak a tengerentúlra. „Az egészben a legérdekesebb, hogy rájöttem: utálom az üresjáratokat. De lehet, hogy csak átestem a ló túloldalára. Ettől még van dolgom a türelemmel. Ha pedig bevállalom a novemberi versenyt, szükségem lesz egy sportpszichológusra is. Illetve az otthoniak áldására – neveti el magát. – Amit persze megkapok, ha belevágok. De őket inkább senki se kérdezze arról, mennyire fordultam ki magamból a Sztárbox ideje alatt… Különben tényleg rettentő hálás vagyok a páromnak, az édesanyámnak, meg persze sok segítséget kaptam kívülről is, például van egy nagyszerű bébiszitterem – magyarázza. – Szóval egyszerre vagyok édesanya, dolgozó nő, szerető társ, emellett bokszoló – még ha nem is profi –, és szeretnék mindegyik szerepemben a legjobb lenni.”

Odafigyel a diétára

„Év elején, főként a nyaralás alatt elengedtem magam, és nem figyeltem, mit és mennyit eszem – meséli az édesanya. – Aztán gyorsan észbe kaptam, hogy túlságosan sokat dolgoztam a formámért ahhoz, hogy feljöjjenek rám a pluszkilók. Az eredmény meg is látszik” – árulja el.

Kiemelt kép: Trenka Attila/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!