Címlapsztori

Kökény Attila lánya, Aranka: „Sírva költöztem el otthonról”

Bár az énekes 24 éves lánya már kirepült a családi fészekből, szívében mindig is különleges helyet fog elfoglalni az édesapja.

Muzsikusként sokat volt távol, este ment és reggel jött haza, de családja minden fontos eseményénél jelen volt. Ráadásul mindezt nem kötelességtudatból tette, hanem azért, mert a szerettei voltak az elsők az életében.

Attila ifjú édesapaként a gyerekekkel (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Soha nem finomkodott

A zenész lánya nagy szeretettel mesél édesapjáról. „A női dolgokat természetesen az édesanyámmal beszéltem meg, mert vannak olyan témák, amik egyáltalán nem tartoznak a férfiakra, de ez fordítva is igaz – kezdi Aranka. – Számos kérdésem inkább csak apukámmal osztom meg. Például amikor összejöttem a leendő férjemmel, nagyon érdekelt, hogy apukám hogyan látja ezt az új helyzetet. Kinek ad majd igazat egy-egy vita során, vagy mit gondol a házastársi hűségről. Erre azt mondta: ’Ha valaki menni akar, úgysem fogom tudni visszatartani.’ Szóval nem finomkodott. Az életre nevelt, és hálás vagyok minden tanácsáért!”

Feleségével, Arankával jóban-rosszban együtt vannak (Fotó: TV2)

A büszke édesanya

Attila nagylánya már maga is szülő. Két unokával ajándékozta meg az énekest, aki a vejével is nagyon jó kapcsolatot ápol. „Pedig eleinte komoly fenntartásokkal kezelte Misi közeledését – mondja nevetve Aranka. – Ám miután meggyőződött a férjem szándékainak komolyságáról, egyből a családba fogadta. Aztán eljött az idő, hogy kirepüljek a biztonságot jelentő családi fészekből… Emlékszem, sírva költöztem el otthonról, hiszen új időszámítás kezdődött az életemben. Meg kellett tanulnom főzni, mosni, takarítani, háztartás vezetni, és persze gyereket nevelni, hisz majd’ négy éve megszületett a fiunk, Medi, majd két évvel később a kislányunk, Inez – taglalja a 24 éves lány, majd azt is elárulta, hogy a jövőben megajándékozza-e az édesapját még egy unokával. – Azt hiszem, már egészen jól belejöttem a feleség- és anyaszerepbe, de még egy gyereket biztosan nem vállalnék – nevet. – Két gyerekkel sem könnyű, nemhogy többel. Persze a szüleim ott segítenek, ahol tudnak. Apa például úgy pelenkáz, mint senki.”

Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu

„Nincsenek titkaink egymás előtt”

Az énekes és felesége kiskoruktól fogva arra nevelték a gyerekeiket, hogy a családra mindig számíthatnak. „Igyekeztünk velük szoros szülői és baráti viszonyt ápolni. Sem a feleségem, sem pedig én nem vagyunk vaskalaposak. Velünk tényleg bármiről lehet őszintén beszélgetni, nincsenek titkaink egymás előtt – vallja be Attila, aki annak idején teljesen más neveltetésben részesült. – Apám már túl volt a negyvenen, amikor megszülettem. Teljesen más volt a viszonyunk. Nem tudtam előtte kitárulkozni, tanácsot kérni tőle. Sokszor aggodalmaskodtak édesanyámmal, éppen ezért sok mindent titkoltam előttük, mert már előre tudtam, hogy alapos fejmosást fogok kapni. Az én gyerekeim esetében ez elő nem fordulhat. Persze nem azt mondom, hogy minden meg van nekik engedve és rájuk van hagyva. Sőt! Elmondom a véleményemet még akkor is, ha az nem egyezik az övékével. De az, hogy miképp döntenek egy-egy helyzetben, rajtuk múlik, ahogyan a következményeket is nekik kell viselniük. Egy biztos: hálás vagyok a Jóistennek, hogy ilyen jó gyerekekkel áldott meg minket. Csak köszönettel tartozom nekik, annyi örömöt okoznak az életemben” – mondja Attila.

A kiemelt képen Aranka az édesapjával és a férjével (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!