Címlapsztori

A story.hu-nak szólalt meg először a brutális kiütés után Kabát Peti párja, Róka Adrienne: „Lepergett az életem, azt hittem, hogy meghalt!”

Adri könnyeivel küszködve idézte fel a vasárnap este történteket.

Tegnap este fejeződött be az RTL-en futó Sztárbox negyeddöntője, ahol a két jóbarát, Rácz Jenő és Kabát Peti is ringbe szálltak. Utóbbi a második menetben akkora ütéseket kapott a séftől, hogy ájultan esett össze a padlón, és bő egy percbe telt, míg egyáltalán magához tért Jenő brutális jobbegyenesétől. A helyszínen természetesen ott volt az egykori focista párja, Róka Adrienne is, aki a kiütés után önkívületi állapotban szaladt a földön fekvő párjához a szorítóba. Adri eddig hallgatott, a story.hu-nak azonban most mindent elmesélt. „Peti sokkal jobban van, mint én. Még mindig a tegnapi mérkőzés hatása alatt vagyok, és biztosan kell még pár nap, amíg kiheverem ezt az egészet – kezdi elcsukló hangon Róka Adrienne. – Nem akarom sajnáltatni magam, de senkinek nem kívánom azt, amit átéltem. Kezdjük azzal, hogy abszolút nem támogattam Petit abban, hogy elinduljon a Sztárboxon. Világéletemben féltettem a sérülésektől, az egész futballkarrierje alatt rettegtem, hogy mi fog vele történni a pályán, most pedig még inkább izgultam érte!”

Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu

Adri a ring mellől követte végig az eseményeket Kabát Peti menedzserével, Vörösbaranyi Józseffel és jóbarátjával, Dzsudzsák Balázzsal. „Igazából már a mérkőzés kezdetekor rosszul voltam. Kezem-lábam remegett, amikor először betalált neki Jenő, alig bírtam odanézni, de ő csak püfölte tovább. Csak azt láttam, hogy összevissza csuklik Peti feje, majd összerogyott, és mozdulatlanul feküdt. Szó szerint az életem pergett le előttem, mert azt hittem, hogy meghalt! Önkívületi állapotba kerültem, és csak arra eszméltem fel, hogy Balázs (Dzsudzsák Balázs – a szerk.) orvosért kiált, én pedig már ott fekszem Peti mellett a ringben. Imádkoztam, hogy térjen magához, keljen fel, mutasson valami életjelet, de ő eszméletlen volt. Az orvosok fogták a nyelvét, nehogy lenyelje, közben próbálták feléleszteni – emlékszik vissza Adri, aki olyannyira sokk hatása alá került, hogy már azt sem fogta fel, amikor Peti magához tért. – Mondtam a többieknek, hogy vigyenek ki a ringből. Egyből bekísértek az öltözőbe, és engem is megvizsgáltak az orvosok, mert nagyon alacsony volt a vérnyomásom. Persze Peti sem úszta meg a helyi kivizsgálással, az adás után mentővel szállították a Fiumei úti baleseti intézetbe, ahol különböző vizsgálatokat végeztek rajta. Kiderült, hogy agyrázkódást kapott, és a lába is megsérült az eséstől. Ugyan maradandó károsodást nem szenvedett, és még aznap éjszaka hazaengedték a kórházból, de a lábát most is nagyon fájlalja.”

Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu

És hogy mit gondol a barátságosnak korántsem nevezhető mérkőzésről és Kabát ellenfeléről Adri? „Gyűlölöm az erőszakot, utálom a bokszot, csupán egyvalami vigasztalt, az, hogy azt hittem egyenlő esélyekkel indulnak a versenyzők. Sajnos tévedtem – mondja a könnyeivel küszködve. – Köztudott, hogy Jenő bokszolt korábban, úgyhogy nem feltétlen tartottam fair-nek a mérkőzést. Ráadásul azt sem értem, hogy lehet így hozzáállni a barátjához? Értem én, hogy ilyen a boksz, és mindenki nyerni akar, de miután tudta, látta, hogy jóval nagyobb fölényben van Petinél, megelégedhetett volna a pontozásos győzelemmel, nem kellett volna ilyen agresszívan a padlóra küldenie – mondja Adri, aki úgy véli, Jenő brutális kiütése nem a véletlen műve volt, a séf tudatosan iktatta ki a barátját. – Pontosan tudta, hogy hova kell ütnie ahhoz, hogy összeessen, és ezt ki is használta. Jól felépített mérkőzés volt ez a részéről, gratulálok neki a győzelemhez!”

Fotó: Trenka Attila/fotocentral.hu

Adrinak még mindig kettős érzése van Jenővel kapcsolatban. „Nem akarom őt okolni,  és nem is haragszom rá, hiszen nagyon jóban vagyunk, de akkor is fura ez az egész… A felesége, Dóri ugyan aranyos volt és megkérdezte, hogy hogy van Peti, de nagyon nem volt alkalmas, hogy beszélgessünk, mert pont akkor hívott sírva Peti anyukája, aki a tévéből nézte végig az eseményeket – fűzi hozzá Adri, aki a történtek után megfogadta, hogy soha többé nem megy el bokszmérkőzésre sem, noha Kabát a kiütése ellenére is ott lesz jövő héten, hogy a barátjának szurkoljon a Sztárbox első elődöntőjében. – Hát én a sportközpont közelébe sem megyek! Még a szurkolói pólómat is kidobtam a történtek után, mert nem akarom, hogy bármi is emlékeztessen arra a szörnyű napra!”

Több millió forintot költött a gyógyulására

Kabát Peti már a felkészülés során is komolyan megsérült. „Szilánkosra tört az ujja az edzések alatt, úgyhogy a mielőbbi felépülés érdekében őssejterápiára járt, és több millió forintot költött arra, hogy mielőbb ringbe szálljon. Kár volt…” – vallja be Adri.

Kiemelt képek: Trenka Attila, Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!