Címlapsztori

Hevesi Tamás és dr. Hevesi Kriszta – Új fejezet kezdődött az életükben

Külön-külön eddig is sokat szerepeltek már, ezúttal azonban közös életükről árultak el soha nem hallott titkokat.

A házuk mindig is tabu volt a széles nyilvánosság számára. Még az esküvőjükről vagy a házassági évfordulójukról sem emlékeznek meg soha nyilvánosan, ám ezúttal – többek között – az is kiderült, valójában majd’ minden évben éppen ezért járnak Mallorcán. „Bizony, olyan dolgokról is szó esett, amelyekről eddig még soha a nyilvánosság előtt!” – olvasható Hevesi Tamás YouTube-csatornáján. A zenész életében csak nemrégiben kezdődött új fejezet azzal, hogy podcastsorozatba kezdett. Első vendégeként pedig éppen feleségét, dr. Hevesi Krisztát interjúvolta meg a kamerák előtt, akit az érettségije után nem sokkal, de még az egyetemi diplomái előtt, 19 éves korában ismert meg.

Utazások

„Sokszor kapcsolatok mennek rá, hogy romok vagy homok” – utalt rá Kriszta, hogy kettőjük pihenési igénye közel sem egyforma. Mégis bejárták együtt a fél világot, mert időközben megtanulták, hogy szerteágazó érdeklődésüket hogyan tudják összeegyeztetni. Amíg Kriszta a tengerparton dolgozik, addig Tamás motort bérel, és egyedül fedezi fel a környéket, amit később természetesen a feleségének is megmutat.

Állatok

Gyerekkorukból hozzák az állatok szeretetét. Kriszta annak idején papagájt, halat, békát, gyíkot, sőt egereket is tartott otthon, ez utóbbiakat még az iskolába is magával vitte. Egyik tanára sikítófrászt is kapott, amikor a rágcsálók óra közben a vállán szaladgáltak. Mára az extrém állattartás sokat szelídült: most csak kutyáik és cicáik vannak. És mivel erdő mellett laknak, így olykor vadállatok is betévednek a kertbe.

Humor

„Két ember közt a legrövidebb út a nevetés, máris közel hoz egymáshoz, átmossa a szervezetet, serkenti az agyműködést, szóval szívesen” – utalt viccesen arra Kriszta, hogy a humoráért hálás lehet neki a férje. Tamás utólag is elnézést kért a szomszédaiktól, ha túl hangosan nevetnek a teraszon. „Az erdő, ahol élünk, viszi ám a hangot. De az ott élő malacokhoz képest mi még szelíd disznócskák vagyunk.”

Tamás (középen) Gyulán nevelkedett (Fotó: Archív)

Családi háttér

Kriszta egykeként nőtt fel. Magyar tornászbajnok édesanyjától és jégkorongbajnok édesapjától a sport szeretetét örökölte: klasszikus balettezett, járt az artistaképzőbe is, végül közgazdászként végzett, és beteljesítve édesapja vágyát, doktori címet is szerzett. Igaz, azt már pszichológiából. Eredetileg azonban képzőművésznek készült. Tamás Gyulán nevelkedett. Édesapja jogász, édesanyja gazdasági igazgató volt. Édes apja tangóharmonikázott, édesanyja gyönyörűen énekelt. A nővére, Edit rajz-ének szakos volt, a bátyja, Imre zenész.

Sport

Tamás a gimnáziumban is remek futó volt, és a foci mellett a mai napig kikapcsolja a futás. Vallja, ez minden sport alapja, és a mai napig nem érti, miért nem osztja ezt a felesége is. „Krisztát akár kocogni, akár sétálni vagy csak kutyát sétáltatni hívom, mindig nemet mond. Egy biztos, futóversenyt együtt nem fogunk szerezni, sőt futni sem lát majd minket senki együtt” – jegyzi meg. Nem csoda, hiszen mint kiderült, Kriszta számára már még a 400 méteres kör lefutása is problémát jelentett. Manapság pedig egy sérülés miatt egyébként is tiltólistás számára. Így főleg fitneszteremben edz, és igazán sokat tesz azért, hogy mai napig „bombázó” maradjon. 59 éves férje több évtizednyi házasság után is rendkívül hálás neki, amiért ennyire igényes a külsejére.

Kriszta és tornászbajnok édesanyja (Fotó: Archív)

Közösek a barátok is

Tamás nem szeret bandázni, Kriszta ellenben igen. Ezt leszámítva, ugyanazokat tartják a barátaiknak, akiket nagyrészt utazásaik alatt ismertek meg. Soha nem fordult elő, hogy valakiről mást gondoltak, függetlenül attól, hogy ezt előre megbeszélték volna.

Fontosak a külsőségek

„Már az ismerkedésünk legelején feltűnt, milyen gyönyörű vagy, elképesztő a szemed, a kisugárzásod. Minden, ami egy férfinak fontos, azzal te mind rendelkezel” – vallott Tamás szerelmet a feleségének, de Kriszta sem fukarkodott a dicsérettel. „Nekem mai napig te vagy a jutifali a nap végén.”

Kriszta a Dancing with the Starsban (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Főzni nem egyszerű

Egy étteremben problémás eseteknek számítanak: hiszen amíg Tamás vegetáriánus és cukorbeteg, addig Kriszta egy ideje gluténérzékeny. Rádásul Kriszta ismét eszik húst, ezt Tamás nehezen fogadja el, de a húson kívül tésztás ételeket és desszerteket sem fogyasztanak egymás előtt. A halas fogásokat viszont mindketten imádják.

Egyforma értékrend

Soha nem volt olyan vitájuk, ami haraggá erősödött volna, pedig köztük is akadnak nézeteltérések. Ám értékrendjük hasonló, így az, hogyan viselkednek bizonyos helyzetekben, és milyen döntéseket hoznak, mindig egyezik.

Tamás a Sztárban sztár+1 kicsiben (Fotó: TV2)

Színpad

Mindketten elismertek a szakmájukban, kölcsönösen tisztelik is egymás munkáját. Míg Tamás általában zenél, addig Kriszta szexuálpszichológusként lép fel a színháztermek, művelődési házak színpadán. Mindemellett az egyetemen is tanít, előadásai mindig telt házasak. Ami pedig közöspont, az a sport szeretete. Kriszta sportszakpszichológusi képzettséget is szerzett, zenész férje pedig a legmagasabban képzett futballedző.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!