Címlapsztori

Medveczky Ilona volt barátjánál betelt a pohár: „Nagyon unom, hogy egy éve hallgatom a bántó szavait a nyilvánosság előtt”

A táncművésznő újra arról nyilatkozott a médiában, hogy barátai a legnagyobb bajban hagyták cserben. Most először szólalt meg lapunknak egy volt örökös.

A díva úgy fogalmazott, az utóbbi években annyit csalódott a barátaiban, hogy jelenleg nincs is olyan az életében, akire szívesen hagyná a vagyonát. „Azért téptem szét a sokadszorra írt végrendeletemet, mert akikben bíztam, és akikről azt hittem, hogy barátok, azok a legválságosabb helyzetben hagytak cserben. Nagyon ritkán voltam az életben beteg, de valahogy az utóbbi időben, a pandémia óta, miután mindent egyedül csináltam, halmoztam a kéz-, a láb-, a nyak- és a gerinctöréseken át mindent. Pechemre mikor kapjak csőtörést? December elejétől január végéig… Hát bizony a házban tizenkét fok volt. A barátok megkérdezték, miben segíthetnek, de tovább nem jutottak. Az okát pontosan tudtam, hogy azért, mert ha vízvezeték-szerelőt hoznak, nekik kellene kifizetni” – mondta Karizs Tamás műsorában.

A táncdíva mindenkiről kitálalt (Fotó: Archív)

Betelt a pohár

Úgy tűnik, egyre több volt barátjának lesz elege Medveczky állításaiból. Lapunknak most egy exörökös mondja el a véleményét. „Méltatlannak érzem, amit Ilona nyilatkozik azokról az emberekről, akik folyamatosan, minden helyzetben maximálisan mellette álltak, segítették, támogatták, sokszor háttérbe helyezve a saját gondjaikat, programjaikat, terveiket, életüket – kezdi lapunknak Márton, aki úgy érzi, az egykori táncművész sok-sok olyan embert aláz meg gyakran igaztalan, egyoldalú állításival, akik mindent megtettek érte. Ilona több egykori barátjánál is betelt a pohár, volt, aki már név nélkül válaszolt is a médiában a dívának. – Én vállalom a nevemet. Ilona pontosan tudja, hogy minden egyes szavam igaz. És nagyon unom, hogy egy éve hallgatom a bántó szavait a nyilvánosság előtt. Most elmondom én is az én véleményemet. Először és utoljára” – folytatja a médiaszakember, aki jelenleg már egy másik kontinensen él, és minden kapcsolatot megszakítottak Ilonával tavaly októberben.

„Kulcsom is volt a házához”

Márton szerint Ilona egyszer csak hirtelen úgy érezte, meg kell szabadulnia az összes igaz barátjától. „Nálam, mint a többieknél is, családtagnak számított, jött hozzánk vidékre, ismeri a rokonságom, mindig szeretettel és örömmel fogadtuk. Volt, hogy előbb beértem a kórházba, mint a mentő, ami őt szállította a legutóbbi kéztörésénél. Számtalanszor vigyáztam a kutyákra, a házra, kulcsom volt hozzá. Tíz évet töltöttünk szoros barátságban. Ő is nagyon sok mindenben támogatott engem lelkileg, sokszor főzött nekem nagyon finomakat, a legtöbb szilvesztert is együtt töltöttük. Mindent tudunk egymásról. Sokat köszönhetek neki én is. De ezeket egy barátságban nem mérik patikamérlegen. Sajnos úgy látom, nagyon nehéz számára, hogy igazán szeressen, tiszteljen és megbecsüljön valakit. Amikor megtudta, hogy külföldi életre készülök, valami megváltozott benne. Nyilván már nem volt szüksége rám, hiszen tízezer kilométer távolságból nem tudom szolgálni őt. Azt meg sem kérdezte, mik a pontos terveim, elkezdett leépíteni (egyébként kétlaki vagyok, Mexikóban és Magyarországon is élek) – folytatta Márton, akit korábban Ilona megkért arra is, hogy legyen a sajtósa. – Nyilván baráti szeretetből szívesen igazgattam a médiával kapcsolatos ügyeit. Ez nem volt kérdés. Újságíró-szerkesztőként dolgoztam 15 éven keresztül. Nem egészen egy évvel ezelőtt írtam egy cikket Ilonáról, amelyben voltak pontatlanságok sajnos. Ez olyan időszakban történt, amikor neki is nagyon nehéz volt az élete. Nem kell valami szörnyűségre gondolni: olyan pontatlanságok, hogy gázszámla helyett villanyszámlát írtam, meg belekerült a cikkbe például, hogy több nyelven is meg tud szólalni. Nagyon bántott, hogy hibáztam, bár ez azért nem egy megbocsáthatatlan bűn, azt hiszem. Főleg egy ilyen szoros barátságban, mint amilyen a miénk volt. Eleinte azt mondta, nagyobb bajai vannak ennél a cikknél, semmi gond, majd lecseng. Aztán minden nappal egyre dühösebb lett. Egyszer csak közölte, hogy soha többé nem akar látni. Nyilván ez a hibám a cikkel kapcsolatban jól jött neki, hiszen amúgy is le akart építeni, így volt mire fognia” – fűzte hozzá az újságíró, aki egyéb kellemetlen helyzetbe is került Ilona miatt.

Márton és Ilona. Barátságuk ideje alatt sok ilyen vidám kép készült (Fotó: Archív)

„Soha nem kellett a pénze”

A médiaszakember hangsúlyozza, soha nem akart Ilona végrendeletében szerepelni, ezt már az első pillanatban jelezte is felé. „Irtóztam tőle, hogy az az ember legyek, akit támadnak, hogy nekem csak a díva pénze kell. Nagyon jól éltem, nem volt szükségem érdekkapcsolatokra. Ennek ellenére felhivatott valakivel, hogy diktáljam be az adataimat, mert Ilona engem jelölt meg szellemi hagyatéka örököseként. Tehát nem pénzt örököltem volna, ez a fotóalbumjait foglalta volna magában körülbelül. Majd később (a cikk után) megkaptam, hogy ugye tudom, elfelejthetem, hogy benne maradok a végrendeletében?! Leírtam magam előtte, keres más örököst. Ő ennek a végrendeletesdinek a rabja. Így próbál embereket sakkban tartani. De hát engem ez soha nem érdekelt. És tíz év alatt bőven láttam, mit művel ebben a témában. Én csak egyet szeretnék tisztelettel kérni tőle. Ne bántsa azokat az embereket, akik nem érdemlik meg. Ráadásul ő ezt nyilvánosan teszi, csak az ő szemszögéből, sok-sok ferdítéssel. Békességet kívánok a testének-lelkének!”

Fotó: TV2

Elindult a lavina

Többeknél is kiverte a biztosítékokat a legutóbbi nyilatkozatával Ilona. „A régiek közül senki nem beszél vele. A betegsége alatt a kutyájától a kertjén át a házáig mi gondoskodtunk mindenről. Intéztük a bevásárlásait, kiváltottuk a gyógyszereit, de még az arcfelvarrását is megcsináltuk, és a ruháit is mi vittük neki, természetesen teljesen ingyen. Ennek ellenére is sikerült mindenkivel nagyon csúnyán összevesznie. Nagyon csúnyán viselkedik, mondhatni, gusztustalanul. Mindez szerintem nem a korral jár. Egyszerű veleszületett gonoszság és arcátlanság” – mondta a Metropolban egy másik exbarát.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!