Címlapsztori

Rúzsa Magdi a házasságáról: „Természetes, hogy voltak közöttünk súrlódások, de jól vettük ezeket az akadályokat”

Az énekesnő nemrég a Budapest Parkban adott fergeteges koncertet, ami jó alkalmat kínált egy átfogó beszélgetésre.

Már másfél évesek az énekesnő tündéri hármas ikrei: Lujza, Keve és Zalán. Mellőlük elindulni egy fellépésre egészen más, mint amilyen akár két esztendővel ezelőtt volt.„Régen, ha koncertem volt, akkor aznap jól kialudtam magam, elmentem edzeni, aztán szépen rápihentem, lélekben hosszasan hangolódtam a feladatra. Na ez ma már teljesen másként néz ki. Most korán kelek a gyerekekkel, reggelit csinálok, még a koncert előtt a bevásárlást is el kellett intéznünk. Korábban szerettem korán ott lenni a helyszínen, manapság azon igyekszem, hogy minél később kelljen elindulnom. Gyerekekkel már ez is egészen más. De kiderült, hogy míg korábban ragaszkodtam ezekhez a pihenésekhez, a hosszú átszellemüléshez, addig lám, megy ez nekem gyorsabban is, ha arra van szükség. Ügyesen kell logisztikázni. Egy pesti fellépés esetében ez azért könnyebb, mint amikor vidékre megyek – mondja az énekesnő. – A színpadon teljesen a feladatomra koncentrálok, és ki tudom zárni, hogy mi az, amit otthon hagytam, de közben persze azért mégis más közönség elé állni, amióta édesanya lettem. Valahogy úgy érzem, hogy az énekesnő és az anyuka szépen összeérnek bennem, és minden a helyére került. Persze egy-egy ilyen koncert engem fel is tölt, a közönség szeretete, a felém áramló energiák olyan mennyiségben érkeznek, hogy még a következő napokra is képes feltölteni a lelkem.”

Három örökmozgó gyerek nem kis kihívás (Fotó: Archív)

Extrém feladat

Magdi próbált tudatosan felkészülni a három kicsi érkezésére, de őszintén bevallja: az ikrek nevelése jóval nagyobb kihívás elé állította, mint amire számított. „Mindig is olyan típus voltam, aki előre tervez, előre gondolkodik. Ez a hozzáállásom nagyon jól jött a kicsik érkezése előtt, mert pontosan tudtam, hogy milyen dalokkal, mivel készüljek. Ez a tervszerűség megmaradt, és ennek köszönhető, hogy például az anyai kihívások közepette is ki tudtam jönni egy toplistás dallal, az Elmegyekkel. Azt is tudtam, hogy ha egyszerre megérkezik a három kicsi, az nagyon nehéz feladat lesz. Aztán persze amikor már ott voltak, világossá vált számomra, hogy ez sokkal-sokkal nehezebb lesz, mint amit el tudtam képzelni – mondja. – De ahogy cseperednek, úgy lesz egyébként egyre könnyebb. Egy énekesnőnek egy gyerekkel is kihívás, hogy jól egyensúlyozzon karrier és család között. Hárommal mindez már extrém feladat, de úgy érzem, hogy jól működik. Így lehetséges például, hogy az anyaság mellett nagy erőkkel tudunk készülni az Aréna-koncertre, amire új dolgokat tervezek. Nem szeretem ugyanazt adni a közönségnek, mindig kell valami friss, valami meglepetés. Így lesz most is.”

Legutóbbi koncertje is óriási siker volt a Budapest Parkban (Fotó: Archív)

„Magamat is jobban féltem”

Az, hogy édesanya lett, Magdi személyiségét is formálta. „Azt hiszem, leginkább a gondolkodásom változott, mert egy egészen másfajta felelősséggel találtam magam szemben, mint bármikor korábban. Ma már mindent jobban mérlegelek, bizonyos helyzetekre, amikbe korábban simán belementem volna, már rögtön nemet mondok, mert azáltal, hogy gondoskodnom kell a gyerekeimről, magamat is jobban féltem. Ha velem történik valami, akkor az az ő életükre is kihatással van – mondja az énekesnő, aki arról is őszintén beszél, hogy férjével, ­Vilmossal való kapcsolatára is komoly befolyással volt a kicsik érkezése. – Ahogy a kovász összeér, mi is úgy értünk össze házaspárként azáltal, hogy megérkeztek a gyerekeink. Azzal, hogy család lettünk, egymás felé is szorosabb lett az elköteleződésünk. Nem titkolom, hogy akadtak nehézségeink, mert álszentség lenne állítani, hogy mindez könnyen ment, hiszen egyszerre három kicsivel újraalakítani az életünket, az finoman szólva sem volt kis kihívás. Három gyerek nevelése komoly munkát jelent, és természetes, hogy voltak közöttünk súrlódások, de jól vettük ezeket az akadályokat, és így a kihívások csak megerősítették a házasságomat.”

Kiemelt kép: Zólyomi Norbert, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!