Címlapsztori

Tóth Vera és Pauli Zoltán: „Kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán esküvő”

Négy év együttélés és másfél év jegyesség után augusztus elején kötötte össze életét a népszerű énekesnő és étteremtulajdonos szerelme.

„Egyelőre nagyon furcsa kimondani, hogy házasok vagyunk, de büszkén hirdetjük. Nagyon sok hullámvölgyön mentünk keresztül az elmúlt években, ám mindig stabilan ott voltunk egymás mellett. Most megkoronáztuk a szerelmünket!” – mondja elöljáróban a feleség.

Vészforgatókönyvre volt szükség

Már április végén belevetették magunkat a 100 fős, kicsit olaszos, kicsit falusias, romantikus hangulatú esküvőjük szervezésébe, az élet azonban egy váratlan fordulattal keresztülhúzta az elképzeléseiket. „Eredetileg Palkonyán, a hegy tetején, a szabad ég alatt szerettünk volna megesküdni a barátaink, a Haraszti család borbirtokán. A dekorosunk, Anita segítségével már mindent kiválasztottunk, lefoglaltunk, megrendeltünk, kompletten összeraktuk az egész lakodalmat, csakhogy két nappal az esküvő előtt az egész addigi munkánk dugába dőlt. Kiderült, hogy a 30 fokos napsütés helyett ítéletidő lesz, pedig még mezőgazdászokat is megkérdeztünk, hogy mire számíthatunk. Nem jött be! – emlékszik vissza Vera, aki a kezdeti sokk után minden lelkierejét összeszedve vad szervezkedésbe kezdett, ugyanis a hegytetőn lévő borbirtokot nehéz lett volna megközelíteni tartós esőzés esetén. – Kompletten át kellett szervezni az egész esküvőnket, pontosabban még az is kérdéses volt, hogy lesz-e egyáltalán lagzi. Önkívületi állapotba kerültem, hisz fogalmunk sem volt, mihez kezdjünk két nappal a nagy nap előtt. Végül Benes Anita, a ­Daalarna vezető tervezője és egyben a menyasszonyi ruhám megálmodója segítő kezet nyújtott, és a férjével együtt akcióba léptek.” Így lett a palkonyai rusztikus, falusi stílusú lakodalomból elegáns, modern, mégis laza esküvő a szentendrei Daalarna Gardenben. „Ha ők nincsenek, akkor esküvőnk sincs! Nagyon hálásak vagyunk nekik – mondja elcsukló hangon Vera. – A dekorosunk, Anita is nagyot ment, teljesen átvarázsolta a dekorációt, a berendezést, úgyhogy nagyon köszönjük neki is, hogy pont olyan keveset aludt, mint mi.”

A gyönyörű ruhát Benes Anita álmodta Verára (Fotó: Boldog Ati)

„Férjhez adjuk Veruskát!”

A véghajrában történő rémálom után aztán minden rendeződni látszott, és a nagy nap reggelén az ara már izgatottan vetette bele magát a készülődésbe. „Az esküvő előtti napon még bútorokat pakoltunk, és több kört is megtettünk Palkonya és Szentendre között, hogy minden átkerüljön az új helyszínre. Az esküvő napján dél körül érkeztem meg a helyszínre, és ott kezdtük meg a szépítkezést a szűk családdal, valamint a koszorúslányokkal. A testvéremet, Gabit, az unokahúgomat, Hannarózát, a barátnőmet, Vikit, Zoli testvérét, Anitát, a férjem unokahúgát, Noémit, valamint a barátnőm kislányát, Adélkát kértem fel koszorúslányaimnak. A kicsik csodálatosan festettek az aprócska koszorúslányruhában, amit szintén Benes Anita tervezett – mosolyog az ara. – Fantasztikus hangulatban telt a készülődés. A gyerekek játszottak, szaladgáltak, mi pedig pezsgőztünk, nevettünk, jókat beszélgettünk, közben a tesóm és anya félóránként felsikított, hogy ’Éljen, éljen, hamarosan férjhez adjuk Veruskát!’”

Testvére, Tóth Gabi (jobb szélen) és kislánya, Hannaróza (balra) is koszorúslányok voltak (Fotó: Csigavideo Film & Photo)

Míg a lányok öt órán át szépítkeztek, addig a vőlegénynek alig egy óra jutott magára. Zoli az utolsó pillanatokban is azon ügyködött, hogy minden kifogástalan legyen. „Pontosabban inkább azon, hogy legyen mit ennünk és innunk – veszi át a szót nevetve a férj. – Mivel a catering nagy részét az eredeti helyszínre, Palkonyára kértük, ezért mindent át kellett vinni Szentendrére, ki kellett pakolnunk, fel kellett töltenünk a hűtőket, be kellett készíteni a poharakat, tányérokat, úgyhogy nagyon ki voltunk centizve. Még az utolsó pillanatokban is rakodtunk, így a szertartás előtti percekben ugrottam bele az öltönyömbe.”

A készülődés is nagyon jó hangulatban telt (Fotó: Boldog Ati)

Szerelemre hangolva

Délután ötkor már mindenki teljes harci díszben várta a vendégek érkezését, majd a szertartás kezdetét. „Először természetesen én érkeztem meg az anyakönyvvezető elé – meséli Zoli. – A barátaim szorosan mögöttem, egy-egy pohár borral a kezükben kísértek a sorok között, és közben Vera gitárosa, Peti kíséretében énekeltük az Esküvő című dalt.” Zoli után nem sokkal a menyasszony is megérkezett, aki Whitney Houston Greatest Love Of All című számára lépdelt édesapja oldalán. „A legjobb barátom és egyben az esküvői tanúm, Mujahid Zoli énekelt, a zenei aláfestést pedig a zongoristám, valamint a Trüffel Quartet vonósnégyese adta. Bevallom, többször is rá kellett parancsolni magamra, nehogy elsírjam magam, de ahogy közeledtem Zoli felé, egyre nehezebb volt visszafojtani a könnyeimet. Fantasztikusan nézett ki!”– ismeri be az ara. „Veráról nem is beszélve – mondja Zoli. – A könnyeimet nyeldestem, amint megláttam a feleségemet a fehér ruhában, úgyhogy egyből magamhoz húztam, és a fülébe súgtam: ’Nagyon szép vagy, drágám!’”

Megfogadták Cserháti szavait

A friss házasok egy különleges fogadalommal is megpecsételték az esküjüket. „Van egy közös kedvenc dalunk Zolival, ami mindkettőnknek nagyon sokat jelent, így hát Cserháti Zsuzsa egyik száma, az Én leszek lett a mi fogadalmunk. Míg a férjem elmondta az utolsó két versszakot, addig a zongoristám kíséretében elénekeltem a dalt. ’Én leszek, ki rendbe hozza majd az életed, és meggyőz arról, hogy még szép lehet, ha úgy akarod. Én legyek, ki földre hoz egy darab kék eget, kiért a régi rosszat eldobod, ha gondolod. Én leszek, ki fogja majd a két kezed, ki téged jó felé vezet, ha engeded. Nélküled számomra sincs értelme semminek. Akard, hogy én legyek a mindened, és én leszek!’”

A boldog örömszülőkkel (Fotó: Boldog Ati)

Pauli Zolit és Pauli-­Tóth Verát ezt köve­tően hivatalosan is házastársakká nyilvánították, majd barátjuk, Horváth Charlie is megajándékozta őket egy dallal, és a szerelmesek kérésére elénekelte az Az légy, aki vagy című slágerét. A szertartást követően az ifjú házasok és a násznép kivonult a közös fotózásra, majd Vera a menyasszonyi csokrától is megszabadult – persze ezt sem hagyományos módon tette. „Poénból a fiúknak szántam a csokromat, úgyhogy kivételesen nem a lányok tülekedtek a virágért, ezúttal a srácokon volt a sor. Igaz, mindenki elszaladt, nem kapta el senki, de jót nevettünk.”

A különleges desszertről is a gasztro­szakember férj gondoskodott (Fotó: Csigavideo Film & Photo)

Sírva nevetett a menyecske

A ceremónia után a vacsora és a hajnalig tartó mulatozás sem maradt el. A talpalávalót DJ ­Nyenye szolgáltatta, és a funkyn, a diszkón, a 70-es, 80-as, 90-es évek örökzöld slágerein át mindenféle stílusú zene felcsendült. A repertoárból természetesen a mulatós dalok sem hiányozhattak. „Volt egy félórás blokk, amikor csak lakodalmas zenék szóltak. Bár nem terveztem menyecsketáncot, de ez egy lakodalomhoz hozzátartozik. Ezt ki is használták a srácok, ugyanis amikor eltűntem átöltözni, a többiek kitervelték, hogy ha visszajövök, akkor elkapnak, és jól megtáncoltatnak. Na most ez olyan jól sikerült, hogy fél órán át pörgettek, forgattak, sírva nevettem, a végén pedig már oxigénsátorért könyörögtem, olyan szinten kifulladtam. Fantasztikus hangulatban telt az egész éjszaka! Kicsik, felnőttek, idősek együtt mulattak hajnalig, és méltóképpen megünnepeltük, hogy négy csodálatos, izgalmakkal és próbatételekkel teli év után megpecsételtük a szerelmünket. Most már hivatalosan is Pauli-Tóth ­Veronika vagyok, amit ugyan még furcsa kimondani, de nagyon tetszik. Csak a magánéletben fogom a férjezett nevemet használni, a nyilvánosság előtt továbbra is Tóth maradok, hisz így ismernek az emberek, de tagadhatatlanul asszonnyá váltam. Egész életemben olaszos stílusú feleségnek éreztem magam, most pedig már papírom is van róla!”

Kiemelt kép: Csigavideo Film & Photo

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!