Címlapsztori

Fekete Dávid – Térdre borulva zokogott a zárkában, miközben a kisfia életéért küzdöttek

Egy éve, amíg házi őrizetben élt, semmit sem tudtunk az egykori megasztárosról. A Story munkatársait azonban beengedte a győri otthonába.

Két évvel ezelőtt az egész országot megdöbbentette, amikor a tehetséges jófiúnak elkönyvelt Fekete Dávidot letartóztatták, mondván, gépkocsik adás-vétele kapcsán százmillió forinttal károsította meg az ügyfeleit. Tizennégy hónap előzetes letartóztatásba helyezték, ahonnan egy éve kiengedték házi őrizetbe. Azt mondja, nem véletlen került rácsok mögé. Túl gyorsan, túl nagyra akart törni az autókereskedésével. Sokszor hozott hibás döntéseket, és rossz társaságba keveredett, az égiek pedig így akarták őt megóvni egy nagyobb bajtól. Nem tartja magát bűnözőnek, és feltett szándéka ezt a bélyeget lemosni magáról.

„Nagy fordulatok lesznek még itt”

„Nincs mit szépíteni, engem szó szerint lejárattak egy ország előtt. Csaló gazember hírében állok, holott ártatlan vagyok. De bízom abban, hogy az igazságszolgáltatás működik, és mindenki elnyeri a méltó büntetését. Nagy fordulatok lesznek még itt, és minden kiderül, legfőképp az, hogy hazudtak rólam, akik csalónak mondtak – kezdi Dávid. Az egy év két hónap zárka pedig szemlátomást megtörte. – A bezártság egy olyan dolog, amit addig senki sem ért meg, amíg nem éli át. A legkevesebb, hogy kiszolgáltatott vagy. Az, hogy 24-ből 23 órát 6 négyzetméteren kell lenned minden nélkül, felemésztő. Sosem felejted el. De odabenn rengeteget fejlődtem, átértékeltem sok mindent. Rájöttem, hogy túlértékeltem a képességeimet, de végül megtaláltam saját magam. A Bibliát szorongattam, és a Jóistenbe kapaszkodtam. Ha ő nem segít, biztos, hogy feladtam volna.”

Tervekben nincs hiány (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

„Borulj térdre, és imádkozz!”

Mondják, a baj csőstül jön. Az ő esetében is így volt ez, mert a csalási ügy kirobbanásakor a felesége, ikerfiai édesanyja, Regina­ is elfordult tőle. „Teljesen ledöbbentem, amikor odabent megkaptam a levelet, amiben az állt, hogy a feleségem elválik tőlem. Nem tagadom, már előtte is voltak gondjaink, de annál mélyebbnek hittem a kapcsolatunkat, minthogy se szó, se beszéd beadja a válókeresetet. Ha addig mélyen voltam, akkor elképzelhetik, hova kerültem ekkor… Már csak hab volt a tortán, amikor jött a hír, hogy az ügyvédjével pert is indítottak ellenem, miszerint én hitelt vettem fel a nevére, amiről ő nem tudott – roskad magába egy pillanatra, majd hozzáteszi: még ekkor sem szűnt meg szeretni Reginát, de tudomásul vette, hogy a házasságuknak vége. Azt mondja, többször eltört a mécses odabenn, de mindig a kisfiaira gondolt. – Egyik nap ültem a zárkámban, és megszólalt egy hang, hogy ’Dávid, ha mindkét fiadat akarod még látni, akkor most azonnal borulj térdre, és imádkozz Istenhez!’ Azonnal leborultam, hangosan kérleltem a Jóistent, közben potyogtak a könnyeim. Féltem, hogy a zárkatársam és az őr is bolondnak néznek, és akkor még én sem értettem, mi történik. Majd másfél héttel később, amikor levittek a válóperes tárgyalásomra, a feleségem bejelentette, hogy Ádin kisfiam másfél hete kiesett a tetőtéri ablakból, és 4 napig intenzív osztályon feküdt. Akkor mindent megértettem… Nem orvosi csoda, hanem a Jóisten mentette meg őt.”

A gyerekek láthatásában nincs vita (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Újra randizgat

Szerencsére Dávid kisfia azóta jól van, apa és fiai pedig sokat vannak együtt. „Senki sem tudta, mikor jövök ki, és teljesen véletlenül pont itt voltak a fiúk a lakásban anyukámmal. Nem igazán lehet szavakkal kifejezni milyen, amikor több mint egy év után magamhoz ölelhettem őket – meséli. Azt mondja, a hivatalos megállapodás helyett, miszerint kéthetente egy hétvégét lehetnek nála a fiúk, Regina jóval rugalmasabb. – Most is itt voltak velem hat napot, amiért hihetetlenül hálás vagyok. Azt gondolom, mostanra szülőtársként teljesen jól működünk Reginával, ha házastársként nem is sikerült megmaradnunk. Sokáig, még a feljelentés után is szerettem őt, de már elengedtem. A válásunk körülményei viszont hatalmas traumaként élnek még bennem. Fogalmam sincs, hogy valaha fogok-e tudni hinni, bízni egy nőben, hogy akarok-e még újból házasodni, vagy szeretnék-e még gyereket. Rettegek az újabb csalódástól, pedig egyébként legbelül érzem, hogy nyitott lennék az újra. Randizgattam mostanában a házi őrizet alatt is, de még senkit sem találtam, aki igazán érdekelt volna – árulja el. Az is kiderül, hogy nem adta fel énekesi karrierjét, de közben most egy marketingcég osztályvezetőjeként dolgozik. – Ha minden jól megy, hamarosan új videóklipem is lesz. Nem tudom, hogy fogadják majd a visszatérésem, és tudok-e olyan szintre kerülni, mint annak idején, de szeretnék újra fellépni, koncertezni.”

Győrben szabadon

Az énekes ügyének tárgyalása múlt héten folytatódott, ahol a bíróság módosította a házi őrizete feltételeit: Dávid már szabadon mozoghat Győr területén, és Lébényben élő kisfiaihoz is bármikor elmehet. „Minden a várakozásainknak megfelelően alakult. Ha minden úgy halad, ahogy eddig, akkor ez egy igazi sikertörténet lesz Dávid életében, és sok olyan valótlanság megdől, amit róla állítottak. Kitartunk az ártatlansága mellett, és szeptember 20‑21-én pedig folytatjuk a védekezést” – mondta dr. Kaposi Gergely ügyvéd, aki szerint leghamarabb 2025-ben születhet elsőfokú ítélet az ügyben.

Kiemelt kép: Schumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!