Címlapsztori

Agárdi Szilvia mesebeli története: „Ha a szeretet megvan két ember között, minden áthidalható”

Örök hűséget fogadott egymásnak az énekesnő és kedvese, Czerődi Gergely. Azt mondják, meseszerűen alakult a nagy nap: hol sírtak, hol nevettek boldogságukban.

Február óta szervezte a július eleji menyegzőt Szilvi és Gergő. A legfontosabb kérdés az volt: hol keljenek egybe. „Az első perctől kezdve egyetértettünk abban, hogy természetközeli helyszínt szeretnénk, lévén, hogy lóháton történt az eljegyzés” – fog bele a mesélésbe vidáman az énekesnő.

„Most kezdődik a nagybetűs élet”

Szilvi bátyja ajánlotta nekik a Krakkópusztán található Tóparti Vadász- és Turistaházat. „Felhívtam a tulajdonost, és az elbeszélések alapján lefoglaltam a helyet. Kérdezték is, hogy ’Biztos lefoglalod? Nem is láttad még!’ Mire én: ’Ha oda megyek, se leszek előrébb’ – mondja nevetve Szilvi. – Ötvenfős volt a násznép, csak a család és a barátok voltak jelen. Ennyi vendéget könnyebb volt koordinálni, egyébként is sok apróságra figyelni kellett: hová rakjam a csokrom, hol legyenek a szülőknek szánt ajándékok, a pezsgő, a süti…”

Azt mesélik, csak ott, az esküvő helyszínén fogták fel igazán: hivatalosan házasok lesznek. „Eleinte úgy voltunk vele, szervezzük meg, minden menjen le rendben, majd túl leszünk rajta – idézi fel Gergő. – De amikor közeledett az idő, egyre feszültebb voltam, és csak futkorásztam, mint a mérgezett egér. Természetesen örömteli volt a várakozás.” Szilvi, akinek szoros ruhája volt, egyszer csak azt vette észre, hogy alig kap levegőt. „A lányok nyugtattak meg, úgy izgultam. Pedig az esküvő még csak a kezdet volt, most jön a java: kezdődik a nagybetűs élet. Szerencsére a szüleink elláttak rengeteg tanáccsal, hasznos útravalóval.”

Mindenki sírt

Először Gergőt kísérte az oltárhoz az édesanyja, majd Szilvit az édesapja. Már ott várta őket a két tanú: a vőlegények az egyik legjobb barátja, az arának a bátyja volt a tanúja. A bevonulást lágy zongoraszó kísérte. Gergő nagyon meghatódott, amikor meglátta Szilvit az édesapja oldalán. „Előtte nem láttam rajta az esküvői ruhát. Gyönyörűen állt rajta. Szinte elállt a lélegzetem. Már akkor éreztem, hogy kezdenek gyűlni a szememben a könnyek. Szilvi apukája sem bírta ki sírás nélkül. Nagyon megható pillanat volt, amit sosem fogok elfelejteni.” Mindeközben Szilvi is küzdött a könnyeivel. „Amikor apu odajött a szobához, ahonnan az oltárhoz kísért, akkor azt mondta: ’Nem hiszem el, hogy ez a pillanat is eljött’ – meséli elcsukló hangon az énekesnő. – Jaj, nem akarok sírni! Tudom, hogy neki álomszerű volt, hogy oltárhoz kísérhet. Miután elindultunk, éreztem rajta, hogy fojtogatja a sírás. Én még akkor nem pityereghettem a sminkem miatt – teszi hozzá, de közben az emléket felidézve is újra elérzékenyül. – Emlékszem, a vonulásunk idején megálltunk egy picit, hogy megéljük azt a pillanatot. Átfutott előttem az életem, hogy copfos kislányként néha önbizalomhiánnyal küzdöttem, most meg itt vagyok az apukámmal, körülvesznek a szeretteim, és meg fog változni az életem. Sokat küzdöttünk azért, hogy tényleg igazi boldogságra találjunk. A mi történetünk nem került még be egy mesekönyvbe sem, nekünk mégis mesebeli, ami velünk történt.”
Miután Szilvi az oltárhoz ért, hallotta, hogy Gergőt rázza a zokogás. „Azt súgta nekem, hogy gyönyörű vagyok, és hogy el se hiszi, hogy itt állunk. Én próbáltam magam tartani, de belül én is sírtam.”

A torta négyemeletes volt, különböző ízesítéssel

„Sosem láttam Gerit, mégis hozzámentem”

Miután kimondták egymásnak a boldogító igent, és felhúzták egymás ujjára a gyűrűket – amiket az Ékszerpalotában választottak ki –, a szüleiket köszöntötték, ami, aznap már sokadjára, ismét könnyeket csalt az egybegyűltek szemébe. Az anyakönyvvezető sokat idézett a Bibliából. „Szép gesztus volt tőle, hogy tudta, keresztényként mi a Biblia alapján próbálunk élni – folytatja Szilvi. – Nagyon igaz gondolat, hogy ha a szeretet megvan két ember között, minden áthidalható. Itt a mi helyzetünk: sosem láttam Gerit, mégis hozzámentem úgy, hogy csak a belső értékeit néztem. Persze mondták, milyen jóképű, de minket tényleg a szeretet köt össze. Elfogadta, hogy én más szeletet érzékelek a világból, és így szeretett belém – mondja. – Az az érdekes, hogy az esküvő alatt mindössze egyszer jutott eszembe a tény, hogy nem látok. Amikor bevonultunk, azt gondoltam, milyen jó lenne látni, ahogy csorog a könny Gergő arcán. De aztán már csak arra fókuszáltam, hogy megéljem a pillanatot. Ha úgy alakítja az élet, hogy egyszer újra láthatok, akkor vissza fogom nézni ezeket a felvételeket, és egészen más aspektusból ugyan, de megélem az egészet.”

A vendégeket egy faházban fogadták, a lagzit pedig rendezvény­sátorban tartották

Hajnalig tartott a mulatozás

A megható pillanatokat később felváltotta az igazi bulihangulat. Vacsorára a magyar hagyományok szerint tyúkhúslevet szolgáltak fel, majd svédasztal várta a vendégeket: kacsacomb lila káposztával, szuvidált karaj, helyben grillezett camembert. „Az első közös táncunkat ­Elvis Presley Can’t Help Falling in Love című számára táncoltuk el” – meséli Gergő, majd Szilvi veszi át a szót. „Hetekig jártunk a tánctanárhoz, aki nagyon kedves és türelmes volt. Nekünk is nagy kihívás volt, azelőtt nem táncoltunk még együtt. Végül nagyon jól ment.” A talpalávalót egy lemezlovas szolgáltatta. „Végigtáncoltuk az estét, nem is tudom, hogy bírtuk. Másnap fájt is a csípőm! A tortánk négyemeletes volt: pannonhalmi karamell, Őrség zöld aranya, túrós-meggyes és piskótatorta a tetején – meséli az énekesnő. – Hónapokkal ezelőtt elmentünk előkóstolni a salgótarjáni G&D kézműves cukrászdába. Tudtuk, a finom torta kardinális kérdés az esküvőn.” A lagzi egészen hajnalig tartott. A násznép pihenhetett, de ifjú pár már másnap nászútra indult a Mátrába.

Micsoda ruhák!

Szilvi két esküvői ruhát is választott a Love Esküvői Ruhaszalonból: egyet a fotózásra, egyet pedig a szertartásra. „Mindkettő abroncsos volt. Fontos volt, hogy legyen rajtuk csipke, kis kövek, hogy elegánsabb legyen az összhatás. Az esküvőn szolid, de gyönyörű ruhám volt” – meséli az ara. Gergő öltönyét és cipőjét az Esküvőpalotából választották, akárcsak Szilvi menyecskeruháját. „Eleinte klasszikus feketében gondolkodtam, de ütötte volna a természetközeli hangulatot. Végül egy sötétzöld öltönyre esett a választásom” – meséli a férj.

Kiemelt képek és fotók: Blaskó Tímea

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!