Címlapsztori

Az Esmeralda sztárja, Leticia Calderón – Végre teljesülhetett beteg fia legnagyobb álma

A színésznő sokat mesélt már arról, milyen az élet egy fogyatékos gyerekkel. Luciano közben felnőtt, és anyukája végtelenül büszke rá.

Vadonatúj Netflix-sorozatban szerepel a mexikói színésznő, a Béranyaság című széria remek nézettséget produkált. Az Esmeraldából és más népszerű telenovellákból ismert Leticia az ebben játszott szerepénél azonban sokkal büszkébb arra, hogy elsőszülött fia, Luciano is feltűnt a képernyőn, kipróbálta magát színészként. Az immár 19 éves fiatalemberről tudni kell, hogy Down-szindrómával született, így a felnevelése igencsak küzdelmes volt az 54 éves színésznő számára. Mégis semmiért el nem cserélné ezt a tapasztalatot, és élete nagy boldogsága, hogy Luciano anyukája lehet.

Leticiát Luciano tanította meg arra, mi a feltétel nélküli szeretet (Fotó: Archív)

Rendőr lett

Sokszor elmondta – ő nem is Down-, hanem szeretetszindrómának nevezné ezt a genetikai rendellenességet, ami ugyan többféle fogyatékossággal jár, ugyanakkor mérhetetlenül sok örömöt és pozitív érzelmet hozott a mindennapjaiba. Nem véletlenül adta ezt a címet a fiáról írt könyvének: Egy angyal az életemben. „Luciano tanított meg arra, mi az, ami valóban fontos, és ezt könnyen össze lehet foglalni: a feltétel nélküli szeretet. Az elején persze megrémített, hogy vajon hogyan tudok megbirkózni egy ilyen emberpróbáló helyzettel. De ma már tudom: az ő születése volt a legnagyobb áldás az életemben” – mondta nagyfiáról korábban Leticia. Az Instagram-­fotók és -videók tanúsága alapján is csupa derű és mosoly srác szerepelt az El amor invencible című telenovella egyik részé­ben, amelyben az édesanyja is játszik, a tetejébe egy rendőrt alakított. „Nagyon fontos volt nekem, hogy ezzel is felhívjuk a figyelmet a másképp élő emberekre, és hangot adjunk nekik. Luciano pedig elmondhatatlanul élvezte, mert világéletében mindig rendőr szeretett volna lenni. Hogy rendőrruhát húzhatott és fegyvert kapott, még ha csak kellékpisztolyt is, a világ legboldogabb emberévé tette, és nagyon komolyan vette a feladatát” – mesélte a büszke anyuka.

Lucianónak egy álma vált valóra, hogy egyenruhába bújhatott (Fotó: Archív)

Nem engedte el a börtönbe

Az immár nagykorú fiúnak van egy egészséges öccse, a 18 éves Carlo. Ő is imádja a bátyját, és sokat segít is vele kapcsolatban az édesanyjának. Mindkét fiú a színésznő második házasságából született, az ügyvéd Juan Collado­ az apjuk. Tőle Letícia 2010-ben elvált. De hogy az élet ne legyen egyszerű, újabb nem várt fordulat következett az életükben: a férfit – akit „a maffia ügyvédjének” is neveztek Mexikóban – négy éve lecsukták pénzmosásért, azóta börtönbüntetését tölti. Óriási dilemma volt a színésznő számára, megengedje-e Lucianónak, hogy meglátogassa az apját a börtönben, végül nemet mondott a fia ötletére. „Rendkívül érzékeny gyerek, érzelmileg sebezhető, és könnyen elájul vagy rohamot kap. Mivel nem tudhatom, hogyan reagál egy ilyen szituációban, óvatosnak kell lennem” – magyarázta a döntése okát.

A kiemelt képen balra Luciano, Leticia és kisebbik fia, Carlo (Fotó: Getty Images)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!