Címlapsztori

Balássy Betty: „Nekem van három gyerekem, egy férjem, három különböző munkám, erre a kinézetre ’telik’”

Az édesanya már több mint egy éve tartja a súlyát. Összesen negyven kilótól szabadult meg, és már nem irtózik a bikiniszezontól.

Ő aztán tudja, milyen a jojóeffektus, hiszen nem egyszer fogyott le, majd szedte vissza a kínkeservesen leadott kilókat. A diétákban, a csodákat ígérő fogyitablettákban már régóta nem hisz, szerinte csakis életmódváltással lehet tartós eredményt elérni.

„Egyszerűen elfelejtek enni”

Igaz, akkor sem esik kétségbe, ha olykor 2-3 kilóval többet mutat alatta a mérleg, de az a maximum, amit enged le-föl ingadozni. „A tavalyi fogyásom után a komplett ruhatáramat lecseréltem, az összes nagyobb méretű göncömet elosztogattam, tehát nem hízhatok meg! – kezdi nevetve az énekesnő. – De azt kell hogy mondjam, mindenféle erőlködés nélkül tartom a súlyom. Odafigyelek a táplálkozásra, a mozgásra, és ez elég. Nagy segítségemre vannak azok az időszakok is, amikor annyira túl vagyok terhelve, hogy egyszerűen elfelejtek enni… Ilyen a mostani is. Az éneklés és a tanítás mellett belevágtam egy újabb szakmába, gyógypedikűrös lettem. Ma például voltunk fellépni a férjemmel (Varga Feri – a szerk.), ahonnan rohantam tovább tanítani, majd ötre jöttek is hozzám gyógypedikűrre. Plusz ott a három gyerekem, a háztartás, magyarán örülök, hogy élek, nemhogy az evéssel foglalkozzam. Na és pontosan ezekben a helyzetekben kell roppant tudatosnak lennem, mert amikor este nyolc-kilenc körül végre leülök a kanapéra szusszanni egyet, általában akkor szoktak rám törni a falási rohamok.”

Férjével, Varga Ferivel (Fotó: Borzi Vivien)

„Zabáltam egész nap”

Mivel nem akar meghízni, megállja, hogy késő este szénhidrátot vagy nehéz ételeket fogyasszon. „Magam elé veszem a vágódeszkát, de nem fehér kenyeret szelek fel rajta, hanem uborkát, paprikát, paradicsomot, sajtot, amit felvágottal vagy grillezett csirkével eszem. És nemcsak én, hanem a gyerekeim is! Ennyit számít a példa. Eszük ágában sincs chipset bontani, kérik, nekik is vágjak zöldséget, és azt mártogatják az általam készített cukormentes, adalékmentes kencékbe, szószokba. A fiam egy ültő helyében megeszik egy teljes kígyó­uborkát. Nem kérdés, ha az egész család egészségesen étkezik, én sem csábulok el – magyarázza. – Emellett az étkezések nálam már nincsenek a középpontban. Emlékszem, régen mennyit gondolkodtam azon, hogy mit kellene enni – egy kis péksüti innen, egy kis fagylalt onnan, és ha már a közértben járok, akkor miért ne vegyek egy csokit, amit hazafelé megeszem a kocsiban. Zabáltam egész nap. Ez már nincs. Azt eszem, amit készítek, és ha el kell mennem otthonról, dobozolok. Továbbá nem eszem degeszre magam, figyelek a mennyiségre is. És igen, biztosan lehetnék még tudatosabb, sőt vékonyabb is, de nekem jó így.”

Fotó: Gálos Mihály Samu/fotocentral.hu

„Már nem rugózom rajta”

Betty nem szégyelli kimondani, büszke arra, amit elért, és tetszik neki, amit a tükörben lát. „Pedig korántsem vagyok tökéletes. De nem is törekszem rá! Mit sanyargassam vagy akár ostorozzam magam?! Az életem nem szólhat a fogyókúráról. Ahhoz, hogy valaki topmodell külsővel rendelkezzen, álló nap a testével kellene foglalkoznia. Az egy külön szakma. Nekem van három gyerekem, egy férjem, három különböző munkám, erre a külsőre, kinézetre ’telik’, és én elégedett vagyok vele. A bikiniszezonnal sincs semmi gondom, noha van rajtam felesleg, és a bőröm sem makulátlan. Ezek miatt régen rengeteget emésztettem magam, most már nem rugózom rajta, mások se tegyék!”

Hetente többször sportol

„Zumbázom, járok westerntáncra, ­illetve speedfitnessre – sorolja Betty. – Az utóbbi mindössze huszonöt perc, de felér egy másfél órás edzéssel, tehát megéri kora reggel felkelni és gyorsan letudni. Muszáj sportolni, mozogni, az életmódváltás nem működik nélküle.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!