Címlapsztori

Zámbó Szebasztián: „Ez lesz életem első és utolsó házassága, amit szerelemből kötök”

Szeba és Niki megpróbálta, de nem tudnak egymás nélkül élni. Jimmy középső fia az első a három közül, aki megházasodik.

Szeba és Niki régóta Ausztriában élnek, de nem volt kérdés, hogy a nagy napot itthon, szeretteik körében szeretnék megélni. Régóta keresgélték a tökéletes helyszínt, így találtak rá az inárcsi fenyveserdő szélén megbúvó kis csodavilágra, a Viktória fogadóra. Szerelmük történetét hallgatva, egy romantikus lányregény elevenedett meg előttünk.

Bejött a jóslat

Szebasztián 9, Niki 10 éves volt, amikor meglátták és megszerették egymást az általános iskolában. „Emlékszem, Szeba elszaladt előttem a folyosón, és én azt hittem, lány, mert hosszú haja volt. Kicsit meg is zavarodtam, hogy akkor most nekem egy lány tetszik? – nevet fel Niki. Aztán szerelme édesapját, Zámbó Jimmyt is megismerte. – Közös volt a baráti körünk, és sokszor voltunk Szebáéknál, együtt is szilvesztereztünk. Apukája mindig ott volt velünk. Szép közös emlékeket őrzünk róla. Szeba rengeteg szerelmes levelet írt nekem akkoriban, és ezeket sokáig megtartottam. Az egyik borítékra azt írta: ’Zámbó Szebasztiánné 18 év múlva!’” – meséli. „És kis híján így is lett – veszi át a szót Szeba, utalva arra, hogy végül 20 év múltán házasodnak. – Niki nyolcadikban költözött Ausztriába, úgyhogy megszakadt a kapcsolatunk. Egy 7 évvel ezelőtti osztálytalálkozón láttam őt újra. Én akkor már nem voltam együtt a kisfiam édesanyjával, ő pedig válófélben volt, úgyhogy adott nekünk egy új lehetőséget az élet.” Mire Niki picit felszisszenve jelzi, ez azért nem csak a véletlen műve volt. „Valahogy 20 év után egyszer csak bevillant, hogy találkoznom kell Szebával. Kitaláltuk egy régi baráttal, hogy szervezzünk osztálytalálkozót. Azt viszont már a sorsra bíztam, hogy eljön-e. Órákig híre-hamva nem volt – mára tudom, úgy volt, nem engedik el a munkahelyéről – végül betoppant. A szívem majd kiugrott a helyéről.”

Gyűrű a magasban

Azóta építgetik a kapcsolatukat. Nem tagadják, voltak nehézségeik is, két évvel ezelőtt szakítottak egy évre, de azt mondják, szükségük volt erre, hogy végre közös célokat teremtsenek. „Ha ez nem történik meg, mára nem vagyunk együtt. Rengeteget fejlődtünk mindketten, Szeba sokkal mélyebben érző és nyitottabb ember lett” – meséli Niki, akinek a békülés után szerelme hamar feltette a nagy kérdést. „Niki egyszer elszólta magát, amikor a Prater előtt autóztunk, hogy milyen romantikus lehet egy leánykérés az óriáskörhintán. Na ezt én jól felírtam magamnak, tavaly augusztusban pedig jött a lehetőség” – emlékszik vissza Szeba, arról viszont elfeledkezett, hogy tériszonya van. „Láttam, hogy nagyon ideges, aztán odafenn hebegve-habogva azt kérdezte, akarok-e vele együtt repülni. Mondom, én kapaszkodni akarok, nem repülni. Mire egy kézzel fogódzkodva, rettegve, de valahogy kinyitotta a kis dobozt” – emlékszik Niki a viccesen romantikusan jelentre.

Jimmy is ott lesz

Azóta már az esküvőt szervezik. „Szűk körű lesz, csak a családtagjaink lesznek ott. Ez lesz életem első és utolsó házassága, amit szerelemből kötök, és szeretném, ha ez a nap szeretetben, meghittségben telne – teszi hozzá Szeba. Igaz, hogy édesapja fizikai értelemben nem lehet ott, de Szeba tudja, hogy élete nagy napján is mellette lesz. – Nincs nap, hogy ne gondolnék apura, mindig velem van, és sokszor ad nekem erőt. Tudom, tudjuk Nikivel, hogy az esküvőn is ott lesz velünk. Így is készülünk rá. Lesz egy ceremónia a tiszteletére, és megemlékezünk az elhunyt testvéremről, Anitáról és Niki dédijéről is.”

„Tudja, hogy hallom őt”

Mesélik azt is, hogy bár Szeba álmában egyre többet jelenik meg az édesapja, Jimmy leginkább Nikivel kommunikál. „Először nekem is furcsa volt, és sokáig megtagadtam a képességeimet. Mára viszont tudom, hogy tisztánérző vagyok. Érzem az energiákat, hallom a hangokat, és Szeba apukája nagyon sokszor jelentkezett nálam. Tudja, hogy én fogadom és hallom őt” – árulja el Niki, aki olyan dolgokat tud, amiket Szeba szerint csak Jimmytől tudhat. „Egyszer csak sakk-mattot kaptam a témában. Nem volt más magyarázat, csak hogy apu és Niki kommunikálnak. Mára egyébként mindketten végzett parapszichológusok vagyunk. Niki szeretné is feltenni erre az életét, én viszont egyelőre ott tartok, hogy a magam és a családtagjaim lelkét szeretném gyógyítani a megszerzett tudással.”

Kiemelt kép és fotók: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!