Címlapsztori

Máté Kriszta és Bárdos András – Barátaik évekkel korábban kinézték őket egymásnak

Jó ideje már, hogy nem ők mondják a híreket a Tényekben, ám stílusukra, utánozhatatlan karaktereikre máig sokan emlékeznek. Azóta velük is sok minden történt.

Miután véget ért a Stahl–Pálffy páros híradós karriere, az azt követő hat évben ők köszöntötték a tévénézőket estéről estére a Tényekben. A televízió akkori vezérigazgatója, Kereszti Gábor kérte fel őket erre a munkára, amit eleinte nemigen akartak együtt vállalni, de végül is igent mondtak. Vajon hogyan indult nem csak a közös munka, hanem a közös életük is? ­Kriszta tizenhat éves volt, Siófokon már televíziózott, amikor Budapesten, a Magyar Rádió sportosztályán járt. Ott mutatták be neki ­Bárdos Andrást, a tehetséges ifjú gyakornokot. „A barátnőm néhány évvel később rámutatott Andrásra a tévében: ’Ezt a pasit el tudnám neked képzelni…’ Akkor még nem is értettem, hogy képzeli, hogy mi, ketten összejöhetnénk… Andrástól tudom: fordítva is megtörtént a dolog, neki is megmutatott engem valaki, és ő is kinevette az illetőt. Aztán csodák csodája, eltelt pár év, és lám, mégiscsak egymásra találtunk” – mesélte korábban egy Best-interjúban Kriszta. Idővel a karrierük is egybefonódott, éveken át együtt vezették a Tényeket, gyerekeik is születtek. Aztán egyik percről a másikra eltűntek a tévé képernyőjéről. A csatorna hivatalos közleménye szerint közös megegyezéssel távozott a két műsorvezető. Hogy ebből mi volt igaz, sem akkor, sem azóta nem derült ki.

Kolosi Péterrel az egyik Story-gálán (Fotó: Szabolcs László/fotocentral.hu)

Természetesen nem maradtak munka nélkül. Hosszú lenne felsorolni, mi mindennel foglalkoztak utána. Csak egy közülük: saját könyvkiadót hoztak létre, ami szinte azonnal András fő szenvedélye lett. Hogy András miért pont ebben a munkájában teljesedett ki? „A szüleim írók voltak, a gyerekkoromat egy lakásnak nevezett könyvtárban töltöttem. A könyvek szaga nyugtat meg… – mesélte. Azzal, hogy Bárdos otthagyta a televíziót, saját bevallása szerint nemcsak a munkája változott meg, de ő maga is. Egy interjúban így nyilatkozott hajdani énjéről: – Nagyképű, beképzelt, célratörő, önző voltam. Azt gondoltam, mindent tudok a világról, harmincvalahány évesen beültem a stúdióba, és gond nélkül levezettem Medgyessy Péter és Horn Gyula vagy Medgyessy Péter és Orbán Viktor között a miniszterelnök-jelölti vitát. Élveztem, és nem éreztem a dolog tétjét. Aztán múltak az évek, bölcsültem, és rádöbbentem, milyen keveset tudok. Ez pedig a munkámban elbizonytalanított. Harminc éven át biztos voltam magamban, aztán ez megborult. Részben ezért is hagytam abba a televíziózást.” Felesége, Máté Kriszta sincs már képernyőn, sikeres producer lett, olyan műsorok fűződnek a nevéhez, mint az RTL-en a Keresem a családom, az Első millióm, az Életünk története és most az egyik legnézettebb műsor, a Cápák között. Mellette tanít, egyetemi docens, és ami a legnagyobb kihívás az életében, hogy két gyerek édesanyja, és 21 éve Bárdos András felesége.

Kiemelt képek: Borzi Vivien, Nagy Zoltán/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!