Címlapsztori

Solti Ádám feleségét folyamatosan a súlyával bántották, miközben már várandós volt

Annyi sikertelen próbálkozás és fájdalom, házassági magaslatok és mélységek után nemsokára a karjaikban ringathatják kisbabájukat.

Várhatóan az Oroszlán jegyében, július és augusztus határán jön majd világra az énekes-színművésznek, a Barátok közt egykori sztárjának, Solti Ádámnak és feleségének, ­Solti Bernadett­nek a kisfia, éppen ezért szinte csak „oroszlános” babaholmikat vásároltak. „Most már elhisszük és bele­éljük magunkat abba, hogy szülők leszünk. Ez az érzés csak azután jött el, miután Berni betöltötte azt az időpontot, ami után, ha ne adj’ isten, koraszülöttként jön világra a fiunk, ­akkor is egészséges” – mondja a lelkes kispapa.

A sors sajnos megismételte önmagát

Nem kell csodálkozni a ­fenti szavakon, mert a házaspár most már tökéletes szeretetben és össz­hangban él, de az elmúlt több mint két évük nagy része finoman szólva is emberpróbáló volt. Kevés párkapcsolat bírta volna ki azt, amit nekik sikerült. „Megkönnyebbülés volt, hogy a nyilvánosság előtt is kiderült, a férjemnek van egy kisgyermeke. Az is, hogy ezt a helyzetet mi magunk között megoldottuk, és végül, hogy meghoztam egy egészségügyi döntést. Mert tudom, annak köszönhetően is fogant meg a babánk, hogy lekerültek rólunk ezek a súlyos lelki terhek – mondja Berni. Hogy megértsük, mit is jelent mindez, vissza kell ugranunk az időben: éppen egy éve, amikor a TV2-n a Drágám, add az életed! című műsorban szerepeltek, Berni babát várt. Pontosabban a hetekkel korábban rögzített műsor felvételekor. – Sokat cikkeztek akkor arról, hogy mennyire kövér vagyok, hogy nézek ki, de senki sem tudta, hogy várandós vagyok, spontán estem teherbe. A sors azonban sajnos ismételte magát, ahogyan 2018-ban, úgy akkor is méhen kívüli terhességem volt, a petevezetékben tapadt meg a magzat, emiatt megoperáltak.”

Fotó: Borzi Vivien

Mindkét petevezetékét eltávolították

Berni öt éve már elvesztette az egyik petevezetékét, és egy hónappal a tavalyi operáció után a másikat is. „Tartott miattam a sajtóőrület, de mi akkor Ausztriában éltünk már – mondja Ádám. – Fogtechnikus a szakmám, dolgozom is benne, és Villachban kaptam egy állást, ezért mentünk ki. Egy bérelt lakásban éltünk, amikor előadásom volt, akkor autóztunk haza, Budapestre.” „Közben mindenféle jelek miatt kiderült, hogy a méhen kívüli terhességem után a petevezetékemben maradtak még maradványszövetek. Nagyon nehéz így fogalmazni egy magzatról, pláne megélni – veszi át a szót Berni, akin emiatt újabb operációt hajtottak végre. – Ám így az egyetlen petevezetékem már annyira roncsolódott, annyit kaszabolták, hogy kiderült, soha nem funkcionálna megfelelően, mindig is méhen kívüli terhességem lenne. A folyamatos gyulladás pedig a lombik sikerét is gátolta volna. Ezért az orvosokkal egyeztetve úgy döntöttem, távolítsák el azt is. Ez borzalmas érzés volt, mélypontra kerültem, nem éreztem magamat nőnek, hiszen egyre több olyan szervemet távolították el, aminek fontos szerepe van abban, hogy spontán teherbe essek és anya legyek, pedig a legjobban erre vágytam a világon.”

Fotó: Borzi Vivien

„Visszaállt a bizalom”

A megannyi drámai esemény valahogy mégis segítette őket abban, hogy tiszta lapot nyissanak az életükben. „A házasságunkban felgyülemlett feszültségek miatt néhány éve téptük egymást. Egyszerre szerettünk és gyűlöltünk. Szakítottunk, szétköltöztünk, majd újra együtt éltünk… – sorolja a kismama, mégis, Ádámmal együtt azt mondja, szükségük volt minderre. – Nem csiszolódtunk össze igazán az évek során, bármennyire is szerettük egymást, és szerintünk emiatt sem jött össze egyik lombik sem. De a történtek ellenére, meg hogy mélypontra jutott a házasságunk, soha nem szűntünk meg szeretni egymást, soha nem merült fel komolyan, hogy ne együtt próbáljunk ebből felállni. Mi meg akartuk oldani a problémáinkat. És nekünk ez együtt sikerült, visszaállt a bizalom közöttünk, és egymás legjobb barátai lettünk. Az ide vezető út nem volt egyszerű, de semmit se bántunk meg, semmit se változtatnánk meg. Még azt se, hogy férjemnek lett egy gyermeke. Természetesen mi úgy neveljük majd a fiunkat, hogy az első perctől tudja, van már egy testvére.” Miután sikerült mindent átbeszélni, feldolgozni, és lekerültek róluk a lelki terhek, Berni újra felkereste a korábbi lombikokat is levezető dr. Sipos Miklóst, a SOTE Meddőségi Centrumának igazgatóját az ötödik beültetés miatt.

Csak sírtak és ölelték egymást

Soha nem érezték magukat olyan erősnek, reménykedtek a sikerben, de arra is felkészültek, hogy tovább kell harcolniuk szerelmük gyümölcséért. „Tizennégy nap után érdemes elvégezni a terhességi tesztet, de Berni már hat nap után megtette. Majd azután mindennap. És egyre csak erősödött a teszten az a jel, hogy babánk lesz – meséli boldogan a színész, aki ebben az időszakban még Ausztriában dolgozott. – A lombik előtt és után nagyjából öt hónapig külön éltünk, de amikor csak tudtam, jöttem haza a feleségemhez. Emlékszem, hathetes volt a babánk, amikor már hallottuk a szívhangját az ultrahangon. Ez volt az első alkalom az évek során, hogy hallottuk… Öleltük egymást, sírtunk, és reménykedtünk, hogy ezúttal minden jól megy majd.”

Berni gyűrűje akkor készült, amikor megtudták a baba nemét (Fotó: Borzi Vivien)

Lassan telt az idő. Közben imádkoztak, bátorították egymást, és bármennyire szerettek volna legalább egy kicsi cipőcskét vásárolni, nem tették. Ádám mindössze egy Doppler-gépet vett, amin odahaza ők is hallhatták a baba szívhangját. „Volt, hogy naponta háromszor is ellenőriztem a szívhangját, hogy jól van-e. Aztán amikor elkezdett rugdosni, már ez volt a jele annak, hogy minden rendben van – nevet jókedvűen Berni, aki türelmetlenül várja, hogy végre a kezükben ringathassák közös gyermeküket. – Sokat vártunk rá, és ez idő alatt rögös utat jártunk be, de megérte, mert nemsokára velünk lesz. Végtelen szeretettel várunk, kicsi fiunk, és köszönjük, hogy minket választottál szüleidnek!”

„Félek a szüléstől”

Természetes és apás szülésre készül a házaspár, habár a színész fejében megfordult, hogy jó ötlet-e az, hogy ő is bent legyen a szülőszobában. „­Jobban félek a szüléstől, mint Berni, de természetesen mellette a helyem.”

Kiemelt kép: Borzi Vivien

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!