Címlapsztori

Valkusz Milánt mindenben támogatják a szülei: „Egyetlen dolgot kérünk, hogy soha ne felejtse el, honnan indult”

Miközben együtt főztek, édesanyja sok titkot elárult a népszerű zenészről.

A Hal a tortán című gasztrorealityben rövid bemutatót láthatunk. „Itt éltem öt évig” – vezette körbe nemrég Valkusz Milán a Super TV2 műsorában szerepet vállaló vendégeit – Papadimitriu Athinát, Schobert Larát, Paprika Dorinát és Visváder Tamást – tinédzserkora meghatározó helyszínén. A szülői házban édesanyja emlékei szerint többek között a ValMar duó Úristen, ki ez a lány? című slágere is készült.

„Segíteni szeretnék neki”

Milán zseniális vendéglátónak bizonyult. Igaz, a konyhában már kevésbé mozgott otthonosan. Pedig – mint kiderült – volt idő, amikor a háromgyerekes Valéria nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy alapvető konyhai trükköket tanítson nemcsak elsőszülött, de mindhárom fiának. Az énekes azóta sokat felejtett: édesanyja nélkül ma már a jégsalátát és a fejes salátát is összetéveszti. Ha rajta múlik, az előbbit teszi a nehezítésként kapott és számára „gyűlölt” káposztás rétesbe. Még szerencse, hogy édesanyja nem is a tölteléket, hanem a tészta gyúrását szánta a fiának, amit Milán végül tökéletesen teljesített. „Anyukám domináns típus, főleg, ha a konyháról van szó. Neki ott van a kis trónja. Így én abszolút nem fogok ott vívódni vele, bár segíteni szeretnék neki. De biztos átveszi tőlem a szerepet” – mondta el elöljáróban Milán.

A Hal a tortán csapata: Papadimitriu Athina, Visváder Tamás, Paprika Dorina, Valkusz Milán és Schobert Lara (Fotó: Archív)

„A sikerüknek egyetlen záloga van”

Az isteni gyöngytyúkleves vagy Milán nagy kedvence, a madártej után azonban mindenki megnyalta mind a tíz ujját. Az énekes édesanyjának személyisége pedig kivétel nélkül valamennyi vendéget levett a lábáról. Így van ez a koncerteken is, ahol igazán megható pillanat, amikor Milán színpadra szólítja Valériát. A mama ugyanis nemcsak a hétköznapokban, de még az együttes menedzselésében is támogatja a fiát. „Milánnak ilyen kvalitásai mindig is voltak, szeretett szerepelni. Ebben is támogatjuk. Egyetlen dolgot kérünk tőle, soha ne felejtse el, hogy honnan indult, és azt az értékrendet, amit otthon megkapott élete 18 évében, mindig vigye tovább. Szerintem a sikerüknek is ez az egyetlen egy záloga, hogy ezt az értékrendet a színpadra is fel tudja vinni. Annak, hogy a gyerek felhív a színpadra megköszönni ezt, és megölel, van egy másokra is pozitív hatása. Sokszor olvastam olyan kommentet, hogy ’innentől kezdve érdekel a ValMar.’ Ők most a tinik nagy bálványai Petivel, és nem mindegy, hogy mit közvetítenek. Ha ebből egy kis morzsát sikerül a mai fiatalságnak eljuttatni, én mint anya újra azt mondom, hogy büszke vagyok rá” – mondta el néhány hónapja a Csisztu Sport Castban Valéria.

Milán a legutóbbi Sztárban Sztár című show-ban (Fotó: TV2)

„Magyarországot a két Valkusz fiú képviselte”

Pedig a szeretet mellett nagy szigor is kellett ahhoz, hogy az egykori sprinter édesanya férjével, a híres gerelyhajító atléta Valkusz Tamással egyben tartsa a családot. És még valami: kötélidegek. Valószínűleg kevesen viselték volna el, hogy a gyerekük stúdiót csináljon a házukból. Vagy amikor L.L. Junioron át a rapper Manuelig egymásnak adták a kilincset a sztárok. Nem beszélve arról, amikor munka után hazaérve, a falakat megremegtető, dübörgő zene fogadta őket. Azt viszont soha nem vették zokon, hogy a fiuk a teniszkarriert cserélte a zeneire. Bár tény, a család legmagasabban jegyzett profi teniszcsillagán, Milán testvérén, Valkusz Mátén kívül volt idő, amikor Milánt is hatalmas tehetségként jegyezték! „A legnagyobb sikerüket sosem fogom elfelejteni, amikor volt egy Nike Masters-válogató Magyarországon, ahol minden korosztályból csak egy fiatal képviselhette az országát a Bahamákon. Az egyik pályán Máté fiam játszott a 12 éves korosztályban, a másik pályán pedig Milán a 14 éves korosztályban. Nagyjából egyperces különbséggel nyerte meg mind a két fiú a döntőt. Úgyhogy abban az évben Magyarországot a két Valkusz fiú képviselte. Kell ettől több pozitív visszaigazolás egy édesanyának? Én azt gondolom, nem” – jelentette ki a büszke mama ugyancsak Csisztu Zsuzsa műsorában.

Marics Petivel az Ázsia Expresszben (Fotó: Archív)

„Ilyen férjet kívánok neked!”

A Hal a tortán adásaiban Paprika Dorina nem igazán találta meg a közös hangot a többiekkel, különösen Visváder Tamással marták végig egymást. Valkusz Milán estjén ez már a többieket is zavarta, Dorina pedig az énekes édesanyjánál talált menedéket. Ám Milán – bebizonyítva, micsoda végtelen türelemmel és hatalmas rajongással van a női nem iránt – sikeresen megvigasztalta Dorinát. Valéria pedig sokatmondóan csak annyit mondott: „Ilyen férjet kívánok neked!”

Kiemelt kép: Shumy Csaba/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!