Címlapsztori

Király Benjámin gondtalanul él családjával New Jersey egyik leggazdagabb városrészében

Linda és Viktor testvére eltűnt a rivaldafényből, de most újra mesél magáról.

Kevés szó esik róla, hiszen szinte minden figyelem testvéreire, Lindára és Viktorra irányul. Benjamin sosem tudta helyén kezelni az ismertséget, így ­hosszú évekig inkább nem is hallatott magáról. Pedig lett volna mivel elbüszkélkednie: időközben sikerre vitte saját vállalkozását, ennek köszönhetően ma boldogan és gondtalanul él a családjával New Jersey egyik leggazdagabb városrészében. Hogy hogyan, arról már ő maga mesél, és hamar kiderül, Ben ugyanaz a szerény fiú maradt, aki annak idején is volt, amikor még a TwinZ nevű formációval léptek fel az ikertestvérével. Csak ma már nem slágereket énekel, hanem marketingstratégiát gyárt a megrendelőinek. „Ha valaki szeretne egy pólómárkát kiépíteni, de fogalma sincs, hogyan kell hozzákezdeni, azaz logót tervezni, dizájnt gyártani, és egyáltalán semmit nem tud arról, hogyan kell egy márkát kiépíteni, azoknak a cégünk legyártja mindezt 90 nap alatt. Egy egész csapat áll mögöttem. Persze termék rengeteg van a piacon, ettől még nem lesz sikeres egyik sem, de ha van mögötte egy jó sztori is, már az lehet. Ez az első dolog, amit a klienseimnek is elmondok. És mi természetesen a sztorit is segítünk kiépíteni” – meséli Ben a Magyarok Óriási Kalandjai Amerikában podcastjában.

Bennel egy amerikai magyar riporter készített interjút (Fotó: Archív)

Pesten nem találta meg magát

Utoljára valamikor 2010 környékén szóltak róla a meglehetősen rémisztő hírek. Miután egy budapesti divatcégtől Amszterdamba ment dolgozni, az új élet kapujában hirtelen rákbetegséget diagnosztizáltak nála. „A pozitív az egészben, hogy akkor kicsit máshogy tudtam ránézni az életemre és a világra. És ez volt az egyik oka, hogy úgy döntöttem, visszaköltözöm New Yorkba. Mert én itt nőttem fel, Amerika eredetileg az otthonom, itt voltak az első barátaim, és kicsit mindig is úgy éreztem, nem találtam meg máshol magamat. Főleg nem Amszterdamban, ahol nem is beszéltem hollandul. Amikor apámmal beszéltem erről, mondtam neki, két lehetőségem van: vagy hazaköltözöm Pestre és dolgozom neki az ékszercégében, vagy kipróbálom magam New Yorkban. És apám azt mondta: ’Ne gyere haza, nem mintha az nem lenne jó, de inkább próbáld ki, mit tudsz csinálni, mert akkor leszel igazán boldog!’ És utólag visszagondolva ez nagyon jó dolog volt tőle. Mert egyébként nem csináltam volna azt, amit akarok, csak kényelemből vagy félelemből visszamentem volna Budapestre és tettem volna, amit mondanak.”

Az ikrek és szüleik 2010-ben – ebben az évben derült ki Benről, hogy beteg (Fotó: Schumy Csaba/fotocentral.hu)

Magyar a szomszédja

Amikor 2017-ben megszületett kisfia, Kai, nem volt kérdés, nagyobb otthonra lesz szükségük. Feleségével, Jessicával az elitnek számító Franklin Lakesre költöztek. A városrész többek között arról híres, hogy 2008 óta napjainkig is itt forgatják az Amerikában igencsak sikeresnek számító és immár tizenharmadik évadád megélő Housewives című sorozatot. A Forbes magazin pedig a 150 leggazdagabb amerikai „irányítószámba” is belesorolta, ami New Jersey legmagasabb jövedelmű közösségének számít. Ben azonban ennél is jobban örül annak, hogy az egyik szomszédja magyar, akivel meglehetősen jó kapcsolatot ápolnak. „Amikor megtudtuk, hogy jön a gyerek, akkor erősen gondolkodtunk, hogy hova költözzünk. Benne volt a pakliban, hogy visszaköltözöm Long Islandre, pontosabban Great Neckbe, ahol én is felnőttem, de inkább New Jersey-be jöttünk, mert itt jó helyek vannak, arról nem beszélve, hogy így lett ingyen bébiszitterünk, hiszen alig pár mérföldre laknak tőlünk Jessica szülei is, akik bármikor be tudnak segíteni. És az első héten, amikor beköltöztünk, bemutatkozott a hátsó szomszédom is, óriási magyar akcentussal, kiderült, hogy békéscsabai.”

Büszke nagynéni

Király Linda alig néhány hete maga is meglátogatta a testvérét, akivel személyesen a koronavírus-járvány kitörése előtt, azaz már több mint négy éve találkozott utoljára. Lindának nagyon fontos az unokaöccse, a kis Kai is, így nem volt kérdés, hogy a látogatást a kisfiú hatodik születésnapjára ­időzíti. Az már csak hab volt a tortán, hogy ez a dátum éppen egybeesett az ő negyvenedik szülinapjával.

A kiemelt képen, balról Király Benjámin, Linda és Viktor (Fotó: Schumy Csaba/fotócentral.hu)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!