Címlapsztori

Kóbor Léna az édesapjáról: „Tudom, hiszem, hogy odafentről végigkísér az utamon”

Az Omega néhai frontemberének, Kóbor Jánosnak 16 éves lánya szeretne Mecky örökébe lépni.

Mecky gyönyörű tinilánya nem csak bongyor hajzuhatagát, muzikalitását is imádott édesapjától örökölte. Hamarosan musicalszínésznőként debütál a nagyközönség előtt. Nagyon fiatalon lehet a musicalszínpadok sztárja, ő azonban két lábbal áll a földön. „Most a tanulás van nálam az első helyen, még gimnáziumba járok, viszont mindenképpen szeretnék egyetemre menni és diplomát szerezni, úgy, ahogyan a papa és anyu is tette – meséli Kóbor Léna, aki nemcsak gyönyörű, hanem roppant okos is. – Több különórára járok, folyamatosan fejlesztem magam, és a nyelvtanulásra is nagy hangsúlyt fektetek. Éppen a napokban fogom letenni a felsőfokú angol nyelvvizsgát.”

Mecky halálával véget ért az Omega története (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

„Nagyon büszke lenne rám”

Még csak 16 éves Lénácska, ahogy édesapja emlegette, de már főszerepet kapott az évek óta nagy sikerrel futó ExperiDance produkció a Gyöngyhajú lány balladája című musicalében. „Eddig Békefi Viki (A Sztárban Sztár leszek! korábbi győztese – a szerk.) játszotta Kriszta szerepét, ám ő várandós lett, így engem kértek fel a főszerepre. Régi álmom vált valóra azzal, hogy a nagyközönség előtt is színpadra állhatok, és remélem, a papa is nagyon büszke lenne rám – érzékenyül el Léna, és elmeséli, hogy nem sokkal édesapja 80. születésnapja után, június 3-án debütál musicalszínésznőként. – Ennél nagyobb ajándékot a papa sem kívánna, mindig is nagy vágya volt, hogy színpadon lásson engem. Tudom, hiszem, hogy odafentről végigkísér az utamon, lélekben ott volt velem a próbákon, és a bemutatón is figyelni fog és vigyáz rám.”

Az Omega-musical főszerepére az ExperiDance rendező-igazgatója, Vona Tibor választotta Lénát (Fotó: Archív)

„Papa nagyon féltett”

A 2021 decemberében elhunyt rocklegenda nem érhette meg lánya első szakmai sikerét, ám igyekezett minden tudását átadni Lénának. „Papa nagyon féltett a művészi pályától, mert pontosan tudta, hogy a csillogás mellett számos árnyoldala is van. Ettől függetlenül mindig mellettem állt, biztatott, és nála jobb tanárt nem is kívánhattam volna. Nagyon szoros volt a viszonyunk, bármiről tudtunk beszélgetni, a csillagászattól kezdve az autóversenyzésig. Megtanított videót szerkeszteni, zenét vágni, énekelni, hangszeren játszani, én pedig igyekeztem minden tudást magamba szívni – ecseteli Léna, és elárulja, útravalónak milyen tanácsot kapott édesapjától. – Mindig azt kérte, hogy járjak a magam útján, találjam meg a saját hangomat, és ne akarjak senkit utánozni. Bár arra számítsak, hogy vele akarva akaratlanul is összehasonlítanak majd az emberek, de én ne foglalkozzak senkivel, mert a legtöbb, amit tehetek, hogy önmagamat adom, hisz ez mindennek az alfája, omegája!”

Édesanyjával (Fotó: Archív)

A fiúk várhatnak

Bár udvarlója vélhetően bőven akad, őt egyelőre nem foglalkoztatja az ismerkedés. „Még nem volt senki, aki igazán tetszett volna – mondja Léna. – Nincs barátom, és eddig nem is igazán volt kapcsolatom, de szerintem ráérek még az ismerkedéssel. Most nem ez a prioritás számomra. Ha mégis az lesz, elsőként anyával fogom megbeszélni, mert nagyon jó kapcsolatban vagyunk, mindenben számíthatok rá.”

Kiemelt képek: Fülöp Dániel/fotocentral.hu, Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!