Címlapsztori

Szinetár Dóra: „Egy nőnek ne legyenek mindig válaszai”

Először játszik televíziós sorozatban. Ennek kapcsán beszélgettünk kapcsolatokról, sportról, gyerekkori élményekről.

Gyorsan a közepébe vágva, azt mondja, hogy a Gólkirályság sorozatbeli ügyvédnő, Rita karaktere, aki a polgármester felesége is, cseppet sem hasonlít rá. „Kemény nő, nem mutatja ki az érzelmeit. Férfias, irányító típus, erősebb akar lenni, mint a férje, talán ez a legnagyobb hibája. Sosem hagyja, hogy a másik irányítson, vagy legalább úgy érezze, hogy irányít. És ezzel ő maga is generálja, hogy megcsalják egy ’törékeny’ nővel, aki mellett a férje erős, határozott embernek érezheti magát.”

„Nekem is vigyázni kell”

„Sok kapcsolatot láttam azon tönkremenni, hogy a nők – sokszor valóban határozottabb emberként – a kezükbe vesznek minden irányítást, és megválaszolnak minden felmerülő kérdést. Így a velük élő férfi egyszer csak azt érzi, nem ő a ’főnök’, és ezt sokan nehezen viselik. Én is hajlamos vagyok a határozott fellépésre, vagy akár arra, hogy mindenre legyen egy válaszom, de próbálok odafigyelni, hogy a férjem érezze, egyenrangú partnerek vagyunk az életünkben. És ha néha előbb is van válaszom egy kérdésre, döntést nem hozok egyedül a közös ügyeinkben. Ritának ez nehezen megy. Hogy lesz-e ebből nagyobb konfliktusuk, majd kiderül” – mondja titokzatosan

Férjével, Markarczi Zalánnal (Fotó: Archív)

Egy régi barátság

De hogyan jött ez a szerep? Nos, a színésznő harminc éve ismeri Kapitány Ivánt, a Gólkirályság című sorozat alkotóját. „15 éves koromban, 1991-ben jelent meg a második lemezem, a Mindenhol című dal videóklipjét rendezte Iván. Egy fekete-fehér klip volt, a körúton sétáltam, lobogott a hajam, és énekeltem – emlékszik nevetve. Akkoriban még nem voltak stylistok, úgyhogy Iván elment Dóráékhoz, és együtt feltúrták a ruhásszekrényét. – Iván már akkor is egy sokkal haladóbb, nyugatibb ízlésvilágot képviselt. Habos-babos lányruhák helyett kiválasztott a szekrényből egy farmert, egy fehér inget és egy fekete zakót. Hónapokig így öltöztem utána.” Mind a dal, mind a klip sikeres lett, olyannyira, hogy Bach Szilvia ki is parodizálta. „Szilvi ment a körúton, énekelte, hogy mindenhol, közben minden kukába belenézett. Még ma is nevetek rajta.” Dóra és Kapitány Iván azóta sem dolgoztak együtt, próbafelvételre is most először hívta Dórát a rendező-operatőr. Ez azonban olyan jól sikerült, hogy több színésznő közül ő kapta meg végül Major Rita ügyvédnő, a polgármester feleségének szerepét.

Menye személyi edző (Fotó: Archív)

„Mint minden fiús anyuka, tudok focizni”

Dóra egyébként, ha már fociról szóló sorozatban játszik, azt mondja, hadilábon áll a sporttal. „Tizennyolc éves koromig aktívan táncoltam, néha úgy érzem, én már kimozogtam magam egy életre. De persze érzem, hogy többet kellene sportolnom. A fiam felesége személyi edző, és olyan jó edzésterveket készített nekem, de hát… Máskor meg belelkesülök, elmegyek jógázni, és mivel nagyon rá tudok csúszni bármire – ezért nem iszom, dohányzom és szerencsejátékozom –, így a sportolásban is hajlamos vagyok a túlzásokra. Egy hónapig naponta edzek, aztán meg abbahagyom. Karácsonyra egyébként a férjemtől, Zalántól egy kétszemélyes bérletet kaptam ajándékba, de még egyikünket sem vitt rá a lélek, hogy lemenjünk a közeli terembe. De a márciusi terveim között ez is szerepel – nevet Dóra, aki a kötelező titoktartás miatt azt sem árulhatja-e, hogy karaktere focizik-e majd a sorozatban. – Pedig tudok focizni, legalábbis annyira, mint minden fiús anyuka, aki focizott már a gyerekével. A szüleimmel mindig néztük a nagy világversenyeket, rajongtam egykor a brazil Ronaldóért, a francia Zidanért, de élőben csak ritkán néztem meccset. Nagy gyerekkori élményem a SZÚR a Népstadionban, a Színészek és Újságírók Rangadója, ami egyszerre volt foci és egy nagy show-műsor. Mindig a színészeknek drukkoltam, akik között Rudolf Péter, Nemcsák Károly, Eperjes Károly rúgta a labdát.”

Kiemelt kép: RTL Sajtóklub/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!