Címlapsztori

Pataki Zita egy év hallgatás után megtörte a csendet

A népszerű időjós nemrég a Story hasábjain mesélt arról, mi van vele mostanában.

Egy év telt el, hogy Pataki Zita úgy döntött, ezután kizárólag személyes blogján keresztül kommunikál az őt szerető és követő közönséggel. A mindig kedves és mosolygós időjárás-jelentőt ugyan heti rendszerességgel eddig is láthattuk az RTL képernyőjén, és férjével is rendszeresen posztolt közös képeket, most végre elárulja, mi volt az oka annak, hogy ilyen hosszú időre visszavonulót fújt. „Más irányba ment az életem – kezdi. Tíz éve már annak, hogy Zita tranzakcióanalízis és coach szakon diplomát szerzett, ám az Utolsó lombik című vlogsorozatuk után olyan sokan kértek segítséget tőle, hogy úgy döntött, feleleveníti a korábban tanultakat. – Bár cégeknek korában is tartottam tréningeket, önmagában hívott az újabb feladat. Ehhez felvettem egyik volt tanárommal a kapcsolatot és újra tanultam. Ismételtem, illetve az elmúlt évek kutatásait, tanulmányait is olvastam. 2021 őszén csatlakoztam egy csapathoz, ahol én már terapeutaként dolgozom. A klienseim körülbelül felénél gyermekáldás a cél, vagyis az a feladatunk a konzultációk során, hogy feltárjuk, van-e lelki oka, hogy nem jön a baba” – meséli.

Zita az RTL időjárás-jelentője (Fotó: Archív)

 

Ha nem jön a baba…

Ez azonban nem minden. Zita jelenleg arra áldozza minden szabadidejét, hogy egy olyan ismeretterjesztő filmet forgasson, amely segíti a gyermekért küzdő párokat. Az első részben szembemegy a szokásos orvosi protokollal. Nevezetesen, hogy sokszor csak az első vagy második sikertelen lombikprogram után tájékoztatják az egyéb, önköltséges kivizsgálásokról a gyermekvállalás előtt álló párt. Jelenleg is tanul, kutat, interjút készít, és akkor is épp egy tudományos értekezés elolvasására készült, amikor a Story magazinnal kivételt tett, és interjút adott. „Az első lombik vlogsorozatunk után ezek az újabb filmek meghökkentőek lesznek, hiányosságokra, betegségekre hívják fel a figyelmet, amelyek szintén gátjai lehetnek a fogantatásnak. Mélyen beleástam magam a témába, így ma már pontosan tudom, hogy ezen a területen öngondoskodás nélkül aligha jár sikerrel egy család. Abban szeretnénk segíteni, hogy senki ne járjon úgy, mint mi. Vannak önköltséges, speciális vizsgálatok, amiknek – ha egy család tud róluk és van rá pénze, vagy képes rá előteremteni valahonnan – miért ne vethetné alá magát még azelőtt, hogy a lombikprogramra vállalkozik, és esetleg csalódások sora éri. Közben értékes évek mennek el egy pár életéből, arról nem is beszélve, hogy sokan, éppen a kockázatok miatt, eleve nem is választják a lombikot. Ők végképp elesnek minden egyéb információtól.”

Új videó­sorozatuk forgatása közben (Fotó: Archív)

„Segítséget kérek”

Zita jelenleg is boldog házasságban él, férjével, Attilával az élet minden területén tökéletesen kiegészítik egymást. Most is jól működik kettejük között a „munkamegosztás”. Akadályokat persze mindig gördít eléjük az élet, ez ezúttal sem történt másképp, ám a napokban elkészült végre a videosorozat első 20 perces filmje. „Egy családot mutatunk majd be, akiknek nyolc évük ment el, és sajnos nem jártak sikerrel. Zsuzsa minden orvosnak elmondta a panaszait, mégis túl későn derült ki az endometriózisa, és most túl az ötödik, utolsó lombikon, 37 évesen elúszott az utolsó állam által támogatott lehetősége is arra, hogy gyermeke szülessen. Felvállalták a történetüket, hogy ez másokkal ne történhessen meg, és én hiszem, hogy a hangjuk messzire elér. Ezúttal azonban segítséget is kérek hozzá. Remélem, hogy sokan lesznek, akik mellénk állnak majd, írnak nekem, és az Alapítványon keresztül, amit három évvel ezelőtt, az Utolsó lombik után éppen azért hívtunk életre, hogy segíteni tudjunk, eljuttathassuk a megfelelő szervekhez a kérésünket.”

A kiemelt képen a férjével, Szárnyas Attilával (Fotó: Bognár Bogi)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!