Címlapsztori

Geszti Péter Fridiről: „Konkurensek voltunk, olykor távolról méregettük a másikat”

A két nagyágyú nemrég összefogott, és Geszti saját műsorral debütált Friderikusz podcastcsatornáján.

Ma már együtt tarolnak a legnagyobb videómegosztó portálon, pedig sokáig elképzelhetetlen volt, hogy valaha is együtt dolgozzanak. No de mikor és hogyan indult Geszti és Fridi kapcsolata? „1986-ban találkoztunk először, és onnantól fogva időről időre összesodort minket az élet. Sanyinak nagyjából ebben az időben vett repülőrajtot a karriere, mondhatni, a csillagokig lőtte magát, de nekem sem volt okom panaszra. Míg ő rendszeresen jelentkezett a Magyar Televízióban a Friderikusz Show-val, addig én ifjúsági műsorokat készítettem, a Rapülőkkel zenéltem, és műsorvezetőként sem maradtam szégyenben, hiszen a Megáll az ész! éveken át bombasikert aratott. Persze titkon mindig vágytam arra, hogy én is olyan nagyszabású show-műsorokat vezethessek, mint Sándor, főleg, hogy azt gondoltam, én még nála is jobban tudnám csinálni – vallja be Geszti, aki mindig is nagyra becsülte Friderikuszt. – Mindketten elismertük egymást, sőt azt is mondhatnánk, hogy egy ideig konkurensek voltunk. Nem véletlen, hogy olykor távolról méregettük a másikat.”

Geszti az X-Faktorban Keresztes Ildikóval és ifj. Malek Miklóssal (Fotó: Sajtóklub RTL Klub/fotocentral.hu)

 

Kellenek a minőségi beszélgetések

A rivalizálásnak azonban ma már nyoma sincs, sőt az utóbbi években egyre gyakrabban kérik ki egymás tanácsát, véleményét. „2021-ben, a Friderikusz Podcast indulása előtt felhívott Sándor, és megkérdezte, hogy mit szólok az ötletéhez, szerintem mennyire működőképes ez a formátum, és van-e egyáltalán létjogosultsága a social mediában. Én abszolút támogattam őt és drukkoltam neki, mert tudtam, hogy a ma már sajnos egyre divatosabb önfényező, gyűlöletkeltő tartalmak mellett igenis igényük van a nézőknek, a hallgatóknak a minőségi, értékes, mély beszélgetésekre – folytatja Péter, aki azóta már kétszer is szerepelt Friderikusz nagy sikerű interjúsorozatában. – A premieradásban is részt vettem, illetve néhány hónappal később egy önálló beszélgetésre is meginvitált. A második interjúnak akkora sikere volt, és olyannyira egymásra találtunk Sanyival, hogy két héttel később ismét megkeresett, és felvetette, mi lenne, ha készítenénk egy közös műsort. Természetesen egyből igent mondtam.”

A legendás Friderikusz Show-ban Claudia Schifferrel (Fotó: Nők Lapja Archívum/fotocentral.hu)

Jó csapatot alkotnak

A két televíziós kooperációja, a Geszti+ tavaly december végén startolt el Friderikusz Podcast csatornán. Ebben olyan életvezetési, önismereti témák vannak napirenden, amelyek a legtöbb ember élete során előkerülnek. „Úgy is mondhatnánk, ez egy lélektani kirándulás, motivációsbeszélgetés-sorozat a megújulásról, a pozitív gondolkodásról és a lét mélyebb értelmeiről – magyarázza Péter, aki úgy véli, azt sem véletlen, hogy Fridivel éppen most találtak egymásra. – Húsz évvel ezelőtt még mindkettőnknek sokkal keményebb volt az egója, a kor előrehaladtával viszont bölcsebbek, elfogadóbbak lettünk, és megértettük az élet mélyebb összefüggéseit. Szerintem nagyon jó csapatot alkotunk Fridivel! Ő az a pasi, aki elvégzi az adott munkafázist, elküldi az ötleteit nekem, és egy óra múlva már várja a választ, miközben még oda sem értem a számítógéphez. Őrületes tempót diktál, és nagyon komolyan veszi, amit csinál. És ez jó, mert én is pont ilyen vagyok!”

Fotó: Archív

Kiemelt képek: Nagy Zoltán, Sajtóklub RTL Klub/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!