Címlapsztori

Galambos Lajcsi őszintén beszélt az érzéseiről: „Ezt a bélyeget soha nem fogom tudni lemosni magamról”

A sikernek bizony ára van. A Dáridó atyja úgy érzi, ezért kell most a szabadságával kell fizetnie.

December 7-én másodfokú jogerős ítéletet hirdetett a bíróság Lajcsi közműlopási ügyében, amely szerint 3 év 6 hónap börtönbüntetés vár a trombitásra. A háromgyermekes családapa képtelen beletörődni a döntésbe, és továbbra is eltökélten harcol azért, hogy bebizonyítsa az ártatlanságát. „A helyzethez képest jól vagyok, de tény, hogy kaptam hideget, meleget, forrót meg jegeset az elmúlt években. Persze voltam én már ennél lejjebb is, a legelején például sokkal rosszabbul viseltem, de mára megedződtem, és erősebb vagyok, mint valaha – kezdi Galambos Lajcsi, aki azt is elárulja, hogy miből merített erőt az elmúlt években. – Rengeteget tanultam az ügyből, például már egész jól megértem a jogi szakzsargont, és nagyobb rálátásom van a történésekre. Persze a megértés nem egyenlő a beletörődéssel, sosem fogom feladni a harcot, és a végsőkig kitartok az igazam mellett. Hét év után sem veszítettem el a hitemet!”

2018-ban az ügy egyik tárgyalásán (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Nagy fénynek nagy az árnyéka”

De nem csak Lajcsi, a zenész három gyereke, Bogi, Lala és István is igyekszik emelt fővel viselni a családfő körüli kálváriát. „Már felnőttek, ők is sokat edződtek a nyomás alatt, ami nyilvánvalóan rájuk is hatással volt, és van mind a mai napig. Az persze fájt, hogy éppen a kislányom születésnapján, december 7-én kellett szembesülnöm a másodfokú ítélettel, holott 24 évvel ezelőtt életem egyik legszebb napja volt – vallja be az édesapa, aki ha önmagáért nem is, a családjáért annál inkább aggódik. – Természetesen féltem a gyerekeimet! Ahogyan mondani szokás nagy fénynek nagy az árnyéka, én pedig semmi esetre sem szeretném, hogy megkülönböztetés érje őket. Mindenki azt hiszi, hogy az ismert emberek kivételes bánásmódban részesülnek, ami részben igaz is, ugyanakkor számtalan hátránnyal is jár a népszerűség. Ilyen volt az is, amikor az ítélethirdetéskor azt mondta a bíró, velem akar példát statuálni.”

A népszerűség hátrányokkal is jár a zenész szerint (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Készen állok a megpróbáltatásokra”

Lajcsi úgy érzi, eddig is igazságtalanul bűnhődött, pedig a java még hátra van. „Az élet nekem már benyújtotta a számlát, mert az elmúlt hét évben számtalanszor lebegtették a bűnösségemet, amivel azóta is mindennap együtt kell élnem. Ezt a bélyeget már soha nem fogom tudni lemosni magamról, de akárhogy is alakuljon, én nyugodt lelkiismerettel hajtom álomra a fejemet. Ha megkapom a behívót, felállok, és emelt fővel bevonulok. Készen állok a megpróbáltatásokra, de senkinek nem adom meg azt az örömöt, hogy összetörten lásson, mert engem ennél sokkal keményebb fából faragtak!”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!