Címlapsztori

Zámbó Adrián – Édesanyjának hisz, nem a sorozatnak

Vajon milyen érzéseket kelt Jimmy legkisebb fiában, hogy a tévé képernyőjén nézi vissza apukája életét?

A néhai énekes fia, Zámbó Adrián örül, hogy képernyőre kerül az édesapjáról szóló sorozat. „Nem érzem, hogy kihasználják őt vagy a máig tartó népszerűségét, persze igaz, ha nem lenne ma is kedvelt, szeretett énekes, nem készült volna róla sorozat – mondja a fiú. – Ez inkább méltó emléket állít neki.”

Adrián mindössze hatéves volt, amikor Jimmy elhunyt (Fotó: Story-Best Archívum/fotocentral.hu)

Ha nem így lenne, Adrián és szűk családja nem adta volna a hozzájárulását a sorozat elkészítéséhez. „Az RTL korrekt volt velünk. Sokat beszélgettünk az alkotókkal, olvastuk a forgatókönyvet, csak pár apró dolgot javítottunk benne. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy a sorozat nem dokumentumfilm, ahogyan fel is hívják rá a figyelmet, igazságok és hazugságok hangzanak el, bőven van benne fikció – folytatja a 27 éves fiatal­ember, aki azt mondja, nem hiszi, hogy a sorozat miatt az emberek máshogy néznek, emlékeznek majd Jimmyre. – Azt látom az utóbbi években, hogy még a nálam fiatalabbak is elismerik apu tehetségét, életművét, zenéjét, pedig volt olyan időszak, amikor sokat gúnyolták a külseje miatt, viccek tárgyává tették, én magam is több komment­háborúba bonyolódtam miatta a közösségi oldalakon. Az én szememben pedig a sorozat miatt nem fog megváltozni édesapám, soha nem is hagytam, hogy a média vagy az emberek befolyásolják az apaképemet.”

Együtt a három testvér: Krisztián (balról), Adrián és Szebasztián (Fotó: Karizs Tamás/fotocentral.hu)

„Anyu segített”

Adrián mindössze hatéves volt, amikor Jimmy elhunyt. „Érthetően nincs sok emlékem róla, de ami van, azok elevenen élnek bennem. Az első és legszebb, amikor a bátyámnak, Sebinek és nekem az Öreg néne őzikéjét olvasta. Mindig mondott nekünk esti mesét. Persze a halála óta mindenki elmondta már róla a legtöbbször az igazságtól távol álló emlékeit, anekdotáit, én azonban, és ez nem tiszteletlenség, alapvetően senkinek a mondanivalóját nem tartom mérvadónak, csak a családomét, egész pontosan ­anyuét és a testvéreimét. Én a testvéreimről és szüleimről szóló történeteken nőttem fel. Mennyi estén át beszélgettünk róla, néztünk archív felvételeket! Ez nemcsak a gyászban segített, és hogy elfogadjam a megváltoztathatatlant, hanem abban is, hogy a sok apuról szóló történet közben megtudjam az igazságot, megismerjem, milyen is volt valójában. Ebben anyu sokat segített, és nagyon igazságosan. Ugyanúgy elmesélte a pozitív és a negatív dolgokat is apuról, így a saját emlékeimmel együtt a legszűkebb családom alakította az apaképemet.”

Krisztiánnal a sorozat bemutatóján. Adrián az elmúlt időszakban 20 kilót adott le (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

„Sokat hibázott”

Természetesen az esztendők alatt Adrián is olvasta a Jimmyről szóló cikkeket, látta a róla készült tévériportokat, internetes anyagokat, és érthető módon olykor elbizonytalanodott. Ilyenkor mindig édesanyjához, Edithez fordult, hogy megtudja az igazságot. „Tudom, hogy nem volt tökéletes az édesapám, emberileg sokat hibázott, nem mindig viselkedett úgy, ahogyan kellett volna. De azt is tudom, milyen családcentrikus volt, mennyire szeretett minket és a közönségét, no és persze a zenét – mondja Adrián, aki bevallja, Zámbó Jimmy fiaként ő maga is sokszor volt nagyképű, megbántott másokat. – Gyermekei közül az én személyiségem hasonlít leginkább apáéra, én is hibázok, ő is hibázott. Nem volt szent, de jó ember igen, és odaadó apa, aki oly sok embernek okozott örömet a munkásságával. Én erre a Zámbó Jimmyre emlékszem, és ebben a Zámbó Jimmyben hiszek.”

Kiemelt kép: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!