Címlapsztori

Árpa Attila: „Ha 20 évvel ezelőtt megyek be, ez egy felnőttfilm-sorozat lenne”

Egyáltalán nem tartja cikinek, hogy 50 évesen belevágott a párkereső realitybe.

Nemrég indult A Nagy Ő ötödik szériája, ahol tizenkilenc nő szállt harcba Árpa ­Attila szívéért. A színész igazán színes palettáról válogathat, ugyanis a 26 éves barnától az 50 éves szőkéig mindenféle szépség keresi a kegyeit. Hogy megtalálta-e odabenn az igazit, arról még hallgat, de azt mondja, az biztos: élete egyik legnagyobb kalandján van túl, ami rengeteg tanulsággal szolgált. Elsőként azt tisztázta, hogy a hírekkel ellentétben már nem voltak együtt a barátnőjével, Czakó Alexandra színésznővel, amikor elvállalta a párkeresőt. „Szakítottunk, de a barátságunk megmaradt, úgyhogy a műsor kapcsán nem volt köztünk semmi probléma. És hát egy szakítás után mit csinál egy férfi? Vagy elkezd vadul csajozni, vagy inni, vagy vesz egy új sportautót, vagy fákat ölelget. És vagyok én, aki elment egy valóságshow-ba párt keresni. Végre egy olyan műsor, ahonnan nem tudok kiesni – nevet fel Árpa. – A viccet félretéve, nem nagyon működik nálam ez a modern applikációs társkeresés. És bár én magam gyártottam az első valóságshow-kat, a kíváncsiság mindvégig megmaradt bennem, vajon én hogyan tudnék helytállni.”

Négyszer volt szerelmes

Nem titkolja, volt idő, amikor kiélvezte, hogy kedvelik a nők, de azt mondja, alapvetően nem ez a jellemző rá. „Az első szerelmem után valóban nekiiramodtam az életnek. De sokkal több cikk és címlap született volna, ha én tényleg az vagyok, akinek gondolnak. Négyszer voltam szerelmes az életemben, amik hosszú éveket, akár évtizedet is meghatároztak.”

„Cserben hagyott az emberismeretem”

A legnehezebb feladat az volt, hogy kiszűrje azt, aki nem miatta, hanem a hírnév miatt jelentkezett. „Kamerák előtt sok nő másképp mutatja ki az érzelmeit, és az volt számomra a legfőbb eldöntendő kérdés, hogy ki és miért jött. Ért benn csalódás. Kellemes és kellemetlen is, sok esetben cserben hagyott az emberismeretem. Félreismertem a nőket, de így újra megtanultam, hogy nem szabad előítéletesnek lenni, szóval tanulságos volt – mondja, de úgy érzi, másban nem változtatott rajta a műsor. Inkább ő maga szeretne alakítani Árpa Attila megítélésén. – Létezik rólam egy kép az emberek fejében, ami leginkább képzavar. Valaki a filmrendezőt, valaki a színpadi színészt, valaki az amerikai focistát ismeri. Valaki pedig az ország macsójának hisz, ami borzasztó nagy tévedés. Mindenki tud rólam egy kicsit, de teljes képe eddig senkinek sem volt. Odabenn viszont végre láthatóvá válik, ki és milyen is vagyok valójában. Nem bánom, hogy 50 éves fejjel belevágtam, de ha valaki csalódott bennem emiatt, akkor annak ott van a Netflix, a Karinthy Színház Tortúra című darabja, vagy az Átjáróház című mozifilm, ahol továbbra is színészként nézhet rám.”

A Tortúra című darabban, a Karinthy Színházban (Fotó: Nagy Zoltán/fotocentral.hu)

A kislánya is nézheti

Az még titok, hogy a színész megtalálta-e a nagy őt, csak annyit árult el, hogy nincs oka panaszra, mert kiegyensúlyozott az élete. Hogy a műsorban számíthatunk-e pikáns jelenetekre, arra pedig így felel: „Ha 20 évvel ezelőtt megyek be ebbe a műsorba, ez egy más karikájú, felnőttfilm-sorozat lenne. De 50 évesen, apukaként már nem teszek olyat, ami vállalhatatlan, és amit a kislányom ne láthatna. Ettől függetlenül volt olyan, aki megmozgatott odabenn – meséli, a hosszú távú boldogságban azonban nem hisz. – Szerintem mindenkinek létezik a nagy ő. A nagy kihívás itt az, hogy ha megtaláljuk, meg tudjuk-e tartani. Az, hogy együtt megöregedjünk, manapság csodának számít. És én hiszek a csodákban, de a realista énem mégis azt mondja, a boldogság nem hosszú évtizedekből, hanem pillanatokból áll. Ilyen pillanatom viszont elég sok volt. És ezekért a pillanatokért érdemes élni.”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!