Címlapsztori

Galambos Lajcsi: „Ki mondta, hogy nincs párom?”

Úgy tűnik, újból rátalált a szerelem a trombitásra. A háromgyerekes édesapa sejtelmes nyilatkozatának ezúttal komoly oka van.

A 61 éves zenészt az utóbbi években sok veszteség érte, egyre többször szembesül az elmúlással, mégsem lett könnyebb megbékélnie vele. ­Kamaszkori barátját, Gesztesi Károlyt is máig gyászolja, éppen egy megemlékezésről tért haza, amikor beszélgettünk.

„Hiányzik a barátom”

Lajcsi jóbarátja, Gesztesi Károly 2019. januári váratlan halálán a mai napig nem tudta túltenni magát. „Mindig megrázó egy szerettünk elvesztése, főleg, ha egy barátunkról van szó, aki gyerekkorunk óta az életünk része. Karcsival 15 éves korom óta jó ­barátságot ápoltam, nagyon megrendített az elvesztése, és az ­igazat megvallva, az elmúlt közel három év alatt sem tudtam feldolgozni a halálát. Nem telik el úgy nap, hogy ne jutna eszembe egy-egy közös emlék vele, azok a napok, amikor fürdőbe mentünk, vendégül láttuk egymást egy családi ebéden, vagy éppen az aranyköpései, amik megszínesítették az életemet. Fájdalmas belegondolni, hogy ilyen hamar elment, pedig sok terve volt még, éppúgy, ahogyan nekem is!” – mereng el a zenész, és bevallja, az utóbbi években sok mindent átértékelt, és úgy érzi, sokat változott a személyisége.

15 éves koruk óta barátok voltak Gesztesi Károllyal (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Nem könnyű velem élni”

Éppen ennek köszönhető, árulja el, hogy volt feleségétől, ­Boglárkától való válása, majd titokzatos párjával, Julikával való szakítása után mély hallgatásba burkolózott. Persze nem tud kibújni a bőréből, úgyhogy elmondja, hányadán áll a volt nejével, és van-e valaki más az életében. „Boglárkát nagyon tisztelem, becsülöm, a mai napig jó kapcsolatban vagyunk, de a szóbeszéddel ellentétben lezártuk a házasságunkat, azóta pedig sok mindent átgondoltam, átértékeltem a magánéletemet illetően – kezdi Lajcsi. – Hatalmas felelősség, hogy kit mutatok be a gyermekeimnek, és nyilván én sem vagyok egyszerű eset, nem könnyű velem együtt élni. Már csak azért sem, mert rengeteget dolgozom, a munkámnak élek, ami egyfajta függetlenség, de ez nem azt jelenti, hogy magányos vagyok. Igaz, a házasságom utáni kapcsolatomról, majd a szakításról sokat cikkeztek, de ki mondta, hogy jelenleg nincs párom?” – kérdezi mosolyogva, ám a választ az olvasók fantáziájára bízza.

Szerinte a válásban a közszereplése nagyon közrejátszott (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

A válás egyik oka

A zenész úgy érzi, jobb, ha itt megáll, nem akar többé olyan nagy árat fizetni a kitárulkozásért, mint azelőtt. „Bár a családom, a volt feleségem számtalanszor megkért a házasságunk alatt, hogy vegyek vissza a szereplésből, az interjúkból, de akkor még nem éreztem, hogy ennek itt lenne az ideje, hisz egész életemben azon dolgoztam, hogy egy ország ismerjen. Most már tudom, hogy mire, és milyen mértékű szereplésre van szükségem, mert rájöttem, hogy nem kell mindent öncélúan kipakolnom, nem kell mindig mindenről véleményt formálnom és azt világgá kürtölnöm. Nem tagadom, a válásomban a közszereplés igencsak közrejátszott, de 61 éves koromra benőtt a fejem lágya. Megtanultam a leckét: hátrébb lépek, ha úgy tetszik, nyugdíjba vonulok.”

Kiemelt kép: Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!