Címlapsztori

Bangó Margit: „A déd­unokám el sem mozdult mellőlem a kórházban”

A legendás énekesnőt nemrég harmadjára is megoperálták. Most a részleteket is elmesélik.

Beszédes videót töltött fel Bangó Margit dédunokája az internetre. A fiatal lány hat felejthetetlen napot töltött Cipruson vőlegényével, Norbival, ám nyár elején még egyáltalán nem tudta, hogyan alakulnak az előttük álló hetek. Mert már akkor leszögezte: „Ha a Mama nem lesz jól, el sem mozdulok mellőle!” Sokáig valóban így is volt, hiszen Bangó Margit júniusban újra kórházba vonult. Az egész család nagyon bízott a műtét sikerében.

„Nagyon erős kapocs van közöttünk”

„Harmadjára is megoperáltak, de mindannyiunknak nagy kő esett le a szívéről, amikor végre megtudtuk a legfrissebb eredményeket, amelyek bizakodásra adnak okot, mert nagyon jók. Az orvosomtól meg is kérdeztem, ugye akkor ez volt az utolsó beavatkozás, de elmondta, hogy kisebbekre valószínűleg később még szükség lehet, ahogy háromhavonta a kontrollvizsgálatokra is. Ez azonban mégiscsak nagyon jó hír, hiszen így csinálhatom végre a dolgom, azt, ami igazán erőt ad és éltet. Ilyen, ha énekelhetek a közönségnek, és dolgozhatok. Hamarosan a Csináljuk a fesztivált! című műsorban is húsztagú zenekarommal lépünk majd fel hétről hétre, és a Swing à la Djangóval is újra stúdióba vonulunk. A másik, ha főzhetek a családomra, akiket egytől egyig nagyon szeretek. Főleg a kis Tinámat, akivel nagyon erős kapocs van közöttünk, el sem mozdult mellőlem, még a kórházban is velem aludt. Annyira félt engem, hogy szinte össze kell veszni vele, hogy egy kicsit élje a saját életét is végre. Ha elmegy itthonról, többször felhív, hogy ettem-e, és mire van szükségem. Ilyenkor van, hogy felemelem a hangom, de csak szeretetteljesen, hogy érezze, tényleg jól vagyok” – nevette el magát a művész.

Élete a zene és a színpad (Fotó: Olajos Piroska/fotocentral.hu)

„Jól összeveszünk”

Nem ez az egyetlen, amin Margit és dédunokája képesek összeveszni. „Jó hangulatban telnek a hétköznapok, csak sajnos az ételek nem valami kalóriaszegények itthon, és lehetetlen ellenállni a Mama főztjének. Főleg, hogy a bablevese az egyik kedvencem. Már gyerekkoromban is folyton a Mama nyakán lógtam, nem is tudtam az alakomra soha vigyázni mellette, így szépen kigömbölyödtem. Ő azonban haragszik, ha azt látja, nem vagyok elégedett magammal. De mit tegyek, ha én nem ugyanazt látom a tükörben, amit ő?!” – magyarázza Tina, miközben tizenöt liternyi csülkös bableves rotyog a tűzhelyen, mellé kétféle sztrapacska, juhtúrós és káposztás füstölt szalonnával. „Borzasztó kishitű az én Tinikém, pedig gyönyörű gyermek. Jól össze is veszünk ezen mindig, aztán egy óra múlva, a szépen megterített asztalnál, egy tányér finom étel mellett mindent megbeszélünk. Én ugyanis nem tudok úgy enni egy falatot sem, ha haragszunk egymásra, vagy azt látom, hogy ok nélkül koplal a dédunokám.”

Tináék végül el tudtak utazni Ciprusra (Fotó: Archív)

„Nagy álmom vált valóra”

Ezek a mindennapos viták azonban semmiben nem befolyásolják azt az erős köteléket, amely Tinát már kisgyermekkorától Bangó Margithoz köti, aki mindig, mindenben a legjobbat akarja neki. Neki köszönhetően teljesült élete nagy vágya is, eljutott Ciprusra. „Hagytam magam meggyőzni, hogy ne mondunk le a nyaralásunkról Norbival. Lelkileg is feltöltődtem, jót tett egy kis kikapcsolódás, ráadásul, bármennyire imádom a tengert és a szigeteket, életemben először jártam Cipruson. Egy csoda volt, nagy álmom vált valóra, hogy eljuthattam ide” – meséli Tina. De hozzátette, saját esküvőjét mégsem ilyen exkluzív helyen képzeli el, hanem népes rokonsága közelségében, gyönyörű, habos-babos menyasszonyi ruhában. Persze csak akkor, amikor ennek is eljön az ideje.

Kiemelt kép: Archív

Címkék:

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!