Címlapsztori

Béres Alexandra és Schobert Norbert – 20 éve tart a háború köztük

Már úgy tűnt, a két fitneszsztár felhagyott a hosszú évek óta tartó perlekedéssel, ám most újra fellángolt a harc közöttük.

Ezúttal a fitneszkirálynő került ismét egy olyan helyzetbe, amelyben, mint mondja, megvédi szavahihetőségét és becsületét. Történt ugyanis, hogy egy férfi magánnyomozásba kezdett, aminek a végén arra jutott, ­Alexandra áll a Schobert Norbit­ és családját gyalázó, lejárató, évek óta működő Facebook-oldal mögött. A férfi állítása szerint amikor felvette a kapcsolatot az oldal kezelőjével, a szálak az ismert sportolóhoz és férjéhez vezettek. Norbit megdöbbentették a hírek, a Fókusznak úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy konkurense ilyesmire vetemedne, de a Talk44 műsornak már azt mondta, szívesen kötné hazugságvizsgáló gépre Alexandrát. És idézve Norbit: „Ha kiderül, hogy ők voltak, én leszek a legrosszabb álmuk.” A Fókusz-riportban a kétgyermekes édesanya is megszólalt, hangsúlyozta, ő ilyet soha nem tenne. Hogy elegendőek lesznek-e a bizonyítékok ellenük – amiről a férfi állítja, hogy a kezében vannak –, arról majd a rendőrség határoz. Egy biztos, Norbiékat és Alexandrát is megviselték a történtek. „Egyoldalúan alaptalan vádak értek, érnek, amelyekkel szemben megtettem a szükséges jogi lépéseket” – írja a Storynak Alexandra.

„Fel vagyok háborodva”

Alexandra különösen nehéz helyzetben van, hiszen jó híre a tét. És ha ki is derül, sem neki, sem a férjének nincs köze a Schobert családot lejárató Facebook-oldalhoz, akkor is nehéz lesz maguk mögött hagyni az újabb botrányt. Bár ezzel kapcsolatban megjegyzi: „Nem gondolom, hogy nehéz lesz magunk mögött hagyni, ugyanis ez a mi részünkről nem botrány. Ez az ’ügy’ nincs jelen a mindennapjainkban.” Kíváncsiak voltunk, mindez hogyan érinti a sportolót, mennyire keseríti meg a mindennapjait, és hogy milyen lépéseket tesz még az ügyben azontúl, hogy ő is a rendőrséghez fordult. „Fel vagyok háborodva a nemtelen vádak miatt. De nekem nincsenek titkaim. Eljutottam arra a pontra, hogy ezt az ügyet nem a médiában, hanem jogi úton szeretném rendezni” – írja nyilatkozatában.

Ezen a hajdani képen még szent a béke (Fotó: Nők Lapja Archívum/fotocentral.hu)

A tévében ő győzött

Norbi és Alexandra viszálya több mint húsz évre nyúlik vissza. Az egész azzal kezdődött, amikor Alexandra megvált ­Rubint ­Rékától, aki akkoriban óraadóként dolgozott Alexandráék edzőtermében. A körülményekre mindannyian máshogy emlékeznek – Norbi szerint konkrétan azért rúgták ki a párját, mert ő feleségül vette, és számára ekkor vált személyes üggyé. Míg Alexandra úgy nyilatkozott, igaz, hogy elküldték Rékát, de közös megegyezéssel. „A médiában akkortájt gyakran lenyilatkozták, hogy szeretnének egy saját edzőtermet nyitni, és erre a mi tulajdonosi gárdánknak az volt az egyértelmű álláspontja, hogy ne a mi vendégeinket vigyék el” – nyilatkozta korábban Alexandra.

Norbi szerint konkrétan azért rúgták ki Rubint Rékát Alexandráék, mert ő feleségül vette (Fotó: Karizs Tamás/fotocentral.hu)

2008-ban vállalták, hogy A nagy fogyás című műsorban egymás ellenfelei lesznek. Miközben zajlott a verseny – a tét az volt, melyikük tudja eredményesebben lefogyasztani a csapatát –, a kettejük közt lévő konfliktus adásról adásra mélyült. A nézettségre nem is volt panasz, ám mindketten megszenvedték a konfliktusokat. Norbi akkor azzal vádolta meg riválisát, hogy nem engedélyezett táplálék­kiegészítőkkel doppingolja játékosait. A TV2 vizsgálatot indított, és amikor kiderült, szó sincs doppingszerről, a szóbeli figyelmeztetésen túl Norbinak komoly pénzbüntetést kellett kifizetnie. De bárhonnan nézzük, ez a hírverés Alexandrának sem tett jót – hiába derült ki az igazság, a Norbi-szimpatizánsok továbbra is csalással vádolták. A versenyt egyébként végül Alexandra, illetve a versenyzője nyerte.

Mi lesz a következő?

A következő nagyobb balhéig sem kellett sokat várni: amikor a Gazdasági és Versenyhivatal hárommillió forintra büntette az üzletembert, ő összeférhetetlenségre hivatkozott, miszerint az eljárásban részt vevő tanácsadók Béres Alexandra támogatói. Némi huzavona után ez a botrány is elült, de ekkora már különösen elmérgesedett közöttük a viszony, nem voltak hajlandók még csak beszélni sem egymással. Ezek után újabb vádak és panaszok váltották egymást. Norbi szerint a fitneszlady egyszer biztosan fel is jelentette őt a Gazdasági és Versenyhivatalnál, amire Alexandra röviden annyit reagált, hogy sem ő, sem a Kft.-je nem jelentett fel senkit.

Fotó: Archív

Támadások kereszttüzében

Norbiéknak jelenleg több fronton is állniuk kell a sarat. Ugyanis amióta kiderült, hogy a 18 éves lányuk, Lara megbukott egy tantárgyból az érettségin, majd az édesapa élő adásban védte meg őt, felrobbant az internet. „Valaki magántitoksértést követett el. Azt tette a médiában közzé, hogy Lara az érettségin megbukott. Ezzel ország-világ előtt megalázta a lányomat. Ez magántitok. Egyébként hányan buknak meg az érettségin? És? Majd ősszel lerakja. Egy tantárgy, egy szóbeli. Ettől rossz ember a Lara?” – kérdezte Norbi.

Kiemelt képek: Szabolcs László, Olajos Piroska/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!