Címlapsztori

Ördög Nóra és Nánási Pál – Ők is érzik, túl nagy a hajtás

Fáradtak, elcsigázottak, ám a TV2 műsorvezetője és a neves fotós annyira jól érzi magát vendéglátósként, hogy már a harmadik üzletük is kitárta kapuit.

Balatonfüreden látogattuk meg ­Ördög Nórát és Nánási Pált, akik egymás kezét szorítva izgulták végig a harmadik üzletük megnyitóját. A kánikula sem tartotta vissza azt a több száz embert, akik a megnyitó napján az üzlet előtt várakoztak, hogy ők lehessenek az első vendégek. A tömeg a házaspárt is megijesztette. „Addig a pillanatig úgy éreztem, már fekete övesek vagyunk abban, hogyan kell összeraknunk egy boltot, de azt, hogy ilyen kicsi idő alatt hogyan tesszük boldoggá a várakozókat, nem tudtam. Palkóval egymás kezét szorítva izgultuk végig a nyitást. Szerencsére minden jól sikerült, a vendégeink nagyon türelmesek voltak. A nap végére pedig nekem lett egy hosszú listám arról, mi az, ami még hiányzik az üzletből ‒ meséli Nóri, aki lassan üzletasszonyként is olyan profi, mint műsorvezetőként ‒ igaz ő ezt másképp látja. – Üzletileg nem vagyunk Palkóval túlképzettek, de már van segítségünk – újságolja. A házaspár két gyermeke, Mici és Venci is lelkesen kivette a részét a munkafolyamatokból. A kislány a blokkok pecsételését vállalta magára, a kisfiú a játszósarkot rendezgette. – Szeretnénk, ha megtalálnák a szépet és a jót ebben a projektben, és nem éreznék, hogy van itt valami, ami elrabolja tőlük apát és anyát. Épp ezért nagyon sok időt töltünk együtt, nyári táborokba is kevesebbet mennek” – árulja el Nóri, miközben Palkó épp egy vendéggel szelfizik.

Izgatottan készültek a megnyitóra (Fotó: Archív)

Sokan függnek tőlük

A házaspár a legnagyobb küzdelmet az idővel vívja. „Belekergettük magunkat a vállalkozósdiba, élvezzük, együtt csináljuk, ugyanakkor ősszel egy nagyon őszinte beszélgetést kell megejtenünk egymással a jövőt illetően ‒ mondja Nóri. – Szeretnénk egy kicsit visszakapni a régi, nyugisabb életünket, és meg kell ennek találnunk a módját. Elvesztettük a szabadságunkat, hisz időközben felépítettünk egy brandet, egy szervezetet. Úgy negyvenfős a csapatunk, felelősséggel tartozunk értük.” Négy nappal a nyitás után újra ellátogatunk Balatonfüredre. Épp Nóri listájáról teljesítik a feladatokat, Palkó pedig a műfűszőnyeget próbálja a talajhoz rögzíteni. „Izgalmas és szerteágazó feladat ez az egész. Rengeteg új szakmát lehet tanulni. Valamelyik nap már én adtam egy vendégnek talajcsavarozási tanácsokat” – meséli büszkén a fotós. Közben a vendégek jönnek-mennek, a bátrabbak szelfit kérnek, a félénkebbek a szemük sarkából figyelik a híres tulajokat.

Sok a munka, de imádják a vendéglátós életet (Fotó: Birton Szabolcs/fotocentral.hu)

Összefolynak a napjaik

Az időjárás azonban nincs velük, vihar csap le a Balatonra, mindenkinek fedezékbe kell húzódnia. Ez a nap tehát nem kedvezett a vendéglátósoknak, ám Nánásiék pontosan tudják, vannak könnyebb és nehezebb napok az üzleti és az ő életükben is. „Folyton fáradtak vagyunk, de igyekszünk pozitív energiát adni a másiknak, amikor azt érezzük, elfogyott. Ennek az egésznek a pszichológiája a pozitív energia. Automatikusan fel kell húzni a padlóról a másikat” – mondja Palkó. Közben Nóri, reménykedve a vihar elvonulásában, kötényt ölt. A pult mögé készül, élvezi a vendéglátós szerepkört. „Én próbálom előre összerakni a hetünket, de az igazság az, nekünk mindegy, hogy hétköznap vagy hétvége van, összefolynak a napok. Palkó még ennyire sem tekint előre, lelkesen belemerül az aktuális teendőkbe. Olyannyira, hogy például a megnyitó előtti este döbbent rá, hogy annak másnapján Buda­pesten fotózása van…”

Kiemelt kép: Birton Szabolcs/fotocentral.hu

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!