Címlapsztori

Bochkor Gábor: „Én Balázs helyében csendben maradnék”

Amióta feltűnt az éterben Sebestyén Balázs, azóta vetekszik a rádiózás fenegyerekével, Bochkor Gáborral. De ki a jobb? Kit hallgatnak többen, mert ahogy Bochkor, úgy Balázs is magát kiáltotta ki győztesnek.

Megmondó, pikírt, olykor pökhendi stílusa miatt meglehetősen megosztó személyiség Bochkor Gábor és Sebestyén Balázs, akik olykor egymást sem kímélik, ráadásul folyamatosan elsőként beszélnek magukról és a műsorukról. Néhány napja a reggeli Bochkorba érkezett egy üzenet, mi szerint Sebestyén Balázsék is azt állítják, hogy ők a leghallgatottabb reggeli rádióműsor. Az üzenetet beolvasó Bochkor Gábor hangján hirtelen érezhetővé vált a feszültség: „Most jöttek meg az adatok, meg lehet nézni. Nem kicsivel, sokkal mi vagyunk a hallgatottabbak. Én a Balázs helyében inkább csendben maradnék” – jelentette ki Bocsi.

Azt, hogy egy rádióadót hány ember hallgat, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság megbízásából a Kantar Hoffmann–M-Meter konzorcium méri. A februártól áprilisig közölt eredményekből pedig jól látszik, hogy jelen esetben mindkét hírességnek igaza van. Bocsiékat, azaz a Retro Rádiót hétköznaponként reggel 6 és délelőtt 10 óra között a teljes lakosság körében 1 millió 291 ezren hallgatták, míg a Balázsék Rádió 1-es poénkodására mindössze 960 ezer ember volt kíváncsi. Ez azt jelenti, hogy a Bochkor–Lovász párosa a jobb. Ám mivel mindkét csatorna kereskedelmi rádió, tehát a hirdetésekből él, így a hirdetők számára sokkal fontosabb a 18-49 éves korosztály, hiszen a hirdetéseiket nekik célozzák. Ebben a korcsoportban viszont 730 ezren választották Sebestyén Balázs, Rákóczi Feri és Vadon Jani trióját, míg Bochkorékat csak 506 ezren. Tehát ha csak ebben a korcsoportban vizsgáljuk az adatokat, akkor viszont Balázsnak van igaza, és valóban ők a jobbak.

Kiemelt képek: Schumy Csaba (2)

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!