Címlapsztori

Sorozat, amit szeretünk – Remények földje

Összeszedtünk pár érdekességet a szappanoperáról – ez jelenleg a legnépszerűbb török sorozat Magyarországon.

A TV2-n az elmúlt hetekben kezdték vetíteni a történet negyedik évadát, ami Törökországban már a végéhez közeledik, és ott már az is eldőlt, további folytatások nem lesznek. A törököknél manapság már nagyon ritka, hogy egy telenovella négy szezonon keresztül fenn tudja tartani a közönség érdeklődését. A Remények földjének ez ráadásul úgy sikerült, hogy a harmadik évadtól elkezdtek eltűnni a főszereplők…

Mi az oka a tömeges távozásnak?

A történetben az egyik kulcsfigurát, Hünkárt megszemélyesítő Vahide Perçin már a második évadra is csak nagy nehezen mondott igent. Ennek alapvetően az volt az oka, hogy a sorozatot Isztambultól több mint ezer kilométerre forgatják, a festői szépségű Adanában. Ennek a vidéknek azonban az is a jellemzője, hogy nemcsak nyáron, hanem tavasszal és ősszel is sokszor szinte elviselhetetlen a forróság. Vahide pedig nem is olyan régen egy komolyabb rákos betegségen esett át, s úgy érezte, a szervezetének nem tesz jót a szélsőséges klíma. Ennek ellenére a széria producere, az amúgy a Szulejmánt is jegyző Timur Savcı még arra is rá tudta beszélni, hogy kezdjen bele a harmadik évadba, ám ennek a közepén Hünkárt végül kiírták a történetből. Ma már a sajátos szerelmi háromszög egyik férfi tagja sem erősíti a stábot.

Uğur Güneş is elhagyta a sorozatot (Fotó Archív)

A Yılmazt életre keltő Uğur Güneş és a Demirt alakító Murat Ünalmiş a nálunk futó részekben sem szerepelnek. De nincs már a történetben a karizmatikus Ali Rahmetet játszó Kerem Alışık sem. Mi több, olyan nagy nevek is búcsút intettek a stábnak, akik nem is legelejétől tagjai a színészgárdának, csak később csatlakoztak a többiekhez. Ilyen például a Müjgan szerepében feltűnt Melike Ipek Yalova (ő szintén szerepelt a Szulejmánban), vagy a Fatmagülből is ismert Esra ­Dermancioglu (Behice).
Amikor néhány hónapja az első részektől kezdve szereplő Selin Genç (Gülten) és Selin Yeninci (Saniye) is eltűnt a képernyőkről, a gyártó cég, a TIMS&B Productions már magyarázkodásra kényszerült.

Nem ők tehetnek róla

A cég vezetői arra kérték a két színésznőt, adjanak ki egy közleményt, miszerint saját maguk kezdeményezték, hogy írják ki őket a sorozatból. Ők ezt meg is tették, és amúgy ez a korábbi távozókra is igaz volt. Egyrészt nemcsak ­Vahide, hanem a fiatalabbak is egyre nehezebben viselték az adanai klímát, másrészt Török­országban szinte minden színész Isztambulban él, és a kapcsolattartás a szeretteikkel nagyon nehéznek bizonyult.

Sokan azt hitték, Hünkár karakterének eltűnése a sorozat végét is jelenti majd, olyan ikonikus szereplője volt a történetnek (Fotó: Archív)

Az alkotók már a harmadik szezon idején is izgultak amiatt, hogy ha a nézők egymás után veszítik el az általuk megkedvelt karaktereket, előbb-utóbb elfordulnak a sorozattól, ám az érdeklődés nem csökkent. Ez pedig főleg a megmaradt színészek játékának és a forgatókönyvíróknak volt köszönhető, akik folyamatosan újabb és újabb érdekes történetszálakat illesztettek a sztoriba. Ezzel együtt is tavaly ősszel, a negyedik évad forgatásainak kezdetére már olyan mértékeket öltött az elvándorlás, hogy a TIMS-nél komolyan aggódni kezdtek, maradnak-e még nézők, akik kíváncsiak a folytatásra. Azonban ez alkalommal is jól sikerült új karaktereket „igazolni”, s a széria utolsó évada sem lett bukás. Sőt onnantól kezdve, hogy bejelentették, júniusban jön a finálé, hétről hétre egyre többen ülnek le csütörtök esténként a török ATV elé, mert kíváncsiak rá, hogyan végződik majd az egyetlen megmaradt eredeti főszereplő, Züleyha és a többiek története.

A negyedik évadban Züleyha életébe betoppan egy új férfi… (Fotó: Archív)

Hilal végig kitart

A szép Hilal Altınbilek az egyetlen, aki az eredeti főszereplőgárdából a mai napig erősíti a Remények földje csapatát. Mint nemrégiben viccelődve elmondta, ő kíváncsi természet, és nagyon meg akarta tudni, miként alakítják az írók az általa megszemélyesített Züleyha sorsát egészen a végkifejletig.

Kiemelt képek: Archív

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!