Címlapsztori

Janza Kata és Pesák Ádám – Miért terjesztik róluk, hogy szakítottak?

Nemrég több különböző forrásból is olyan hírek érkeztek szerkesztőségünkbe, hogy a sztárpár különment. Utánajártunk, mi igaz a híresztelésekből.

A járványidőszak számos kapcsolatot megtépázott, és sok olyan szerelem is van, amelyik a rengeteg munka miatt megy tönkre. Janza Katáék az elmúlt pár évben mindkettőn keresztülmentek.

Szakítottak, kibékültek

Tény, hogy a pár egyszer már szakított, sőt hivatalosan is bejelentették, különváltak. Kata és Ádám 2016 szeptemberében vállalták fel először kapcsolatukat, 2017 elején össze is költöztek, 2018-ban aztán a nyilvánosság elé álltak azzal, hogy rádöbbentek, életük különböző szakaszaiban járnak, és ez már inkább eltávolítja őket egymástól, mint közelebb hozza. A szakítás azonban nem mutatkozott tartósnak, hetekkel később kibékültek, és azóta is egy párt alkotnak. Valaki most mégis azt terjeszti róluk, ismét elváltak útjaik. Pedig információnk szerint az Operettszínházban, ahol mindketten dolgoznak, ugyanúgy viselkednek, ahogy eddig, semmi jele annak, hogy feszültség lenne közöttük, bár ezt a források, akik lapunkat is megkeresték, azzal magyarázták, hogy a pár barátságban vált el. A legrövidebb út azonban az egyenes: felhívtuk Pesák Ádámot, hogy megkérdezzük, mi igaz szakításuk híréből, és ő egyértelműen cáfolta ezt az értesülést. De akkor mégis ki, és miért terjesztheti ezt a hírt? Lehet, hogy van, akinek nem tetszik a boldogságuk?

„Végre találkoztunk”

Korábban a pár együtt mesélt arról, hogy Ádám milyen nehezen élte meg a pandémia időszakát, és hogy többször mélypontra került „Próbáltam tartani benne a lelket. Nekem könnyebb volt, én az elmúlt évtizedekben már kijátszottam magam a saját örömömre a színpadon, de az teljesen normális, hogy egy 26 éves fiatal színész még új kihívásokra vágyik. Neki éppen a lezárások előtt volt bemutatója a Tesla musical főszerepében, de játszani már csak nagyon keveset tudott. Ebből a szempontból nagyon jó, hogy mindketten szakmabeliek vagyunk, így pontosan láttam, min megy keresztül. Sokat tudtam segíteni neki. Mondogattam, hogy előbb-utóbb úgyis minden helyreáll. Ráadásul voltam én is hasonló helyzetben. Annak idején, amikor a kisfiam született, elvettek tőlem egy szerepet, amit én nevelgettem, és tökéletesen a sajátomnak éreztem. Molnár ­Piroska akkor azt mondta: ha valaki megérdemel egy lehetőséget, akkor azt a pályáján előbb-utóbb úgyis visszakapja. Ezzel biztattam Ádámot is – mesélte tavaly tavasszal Kata. – A kapcsolatunknak nagyon jót tett, még jobban összehozott minket. Viccesen úgy is mondhatnánk: most végre találkoztunk, mert a pandémia előtt a sok munka mellett kevés időnk jutott egymásra.”

Lassan 6 éve, hogy felvállalták a kapcsolatukat (Fotó: Smagpictures)

Megéri a szélmalomharc?

Igaz, azóta megduplázott erővel vetették bele magukat a munkába.  „Muszáj valahogy töltekezni, mert nem szeretnénk azok a színészek lenni, akik két fellépés között elalszanak a volánnál az autópályán. Ádámmal kialakult közöttünk egy rendszer. Aki kicsit kevésbe fáradt, az tartja a lelket a másikban, az ad erőt. Ő nemrég hét darabban dolgozott párhuzamosan úgy, hogy premier és beugrás is volt közöttük, akkor nekem kellett kicsit erősebbnek lennem. Ez az apró dolgokban is megmutatkozik, ha egy adott napon valamelyikünknek egy órával több pihenő jutott, akkor ő melegíti a vacsorát a másiknak, mert tudja, van pár perc előnye a másikhoz képest. Minden nehéz időszakon átsegítjük egymást. Egy szakmában dolgozunk, tudjuk, hogy a másik min megy keresztül, és ez hatalmas előny − mondta tavaly év végén a színésznő. – Én figyelek arra, hogy félévente legyen egy hosszú hétvégénk kettesben, és azért oroszlánként küzdök. Ádám néha mondja is, megéri ez a szélmalomharc három napért? Aztán amikor ott vagyunk, azt mondja: nagyon hálás vagyok, hogy küzdöttél érte. Szerintem ezt csak így lehet. Emellett van egy kialakult szokásunk: legyen bármilyen késő, este az ágyban még átbeszéljük együtt a napot. Ebből sem engedek. Néha persze elálmosodom, de Ádám ezt is érzi, és olyankor lekanyarítja az utolsó mondatot…”

Kiemelt kép: Smagpictures

A STORY LEGFRISSEBB SZÁMÁT KERESSE AZ ÚJSÁGÁRUSOKNÁL!

Megjelent a Story Sztárdiéta különszáma!

A Story tavaszi különszámát keresse az újságárusoknál!

Kövess minket az Instagramon is!